Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Svečano uručena priznanja Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda

Svečano uručena priznanja Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda

  • PDF

Priznanja Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda na ocenjivanju organizovanom povodom 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, uručena su u petak, 19. aprila 2013. godine, u robnim grupama: Semenski materijal biljnog porekla; Pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo; Mineralne vode, osvežavajuća bezalkoholna pića, sokovi od voća i povrća, kafa i čaj, proizvodi od voća i povrća.

Veliki šampionski pehar u kategoriji Pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo, ponovo se našao u rukama Srbislava Vasiljevića, vlasnika i direktora knjaževačkog "Timomeda". Svi njegovi uzorci imali su vrhunski kvalitet, a uz to asortiman meda, preparata na bazi meda i drugih pčelinjih proizvoda, pčelarske opreme i pribora bio je najraznovrsniji. Pored 19 Velikih zlatnih medalja, knjaževački “Kardio med” proglašen je šampionom kvaliteta grupe proizvoda. Šampionskim peharom okitila se i Pčelarska farma "Jović Tomislav i Milena", Užice, za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda u zanatskoj proizvodnji. Uz 2 Zlatne i 19 Velikih zlatnih medalja, Užičani su za “Šumski med” proglašeni i šampionom kvaliteta u grupi proizvoda.
Pehar Novosadskog sajma pripao je Milošu Milojkoviću, Kamenovo, Petrovac na Mlavi, za visok kvalitet pčelinjih proizvoda.
U kategoriji Semenski materijal biljnog porekla, Veliki šampionski pehar je i ove godine pripao Institutu za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad, dobitniku 14 medalja različitog sjaja za širok asortiman i izuzetan kvalitet semenskog materijala žita, industrijskog i krmnog bilja. Srebrni šampionski pehar zaslužio je Institut PKB "Agroekonomik", Padinska Skela za visok kvalitet semenskog materijala kukuruza i pšenice, dok je Peharom Novosadskog sajma nagrađen Institut za kukuruz "Zemun Polje", Zemun Polje.
Fabrika sokova "Pirella", Danilovgrad, Crna Gora, kao i lane je Apsolutni šampion, lider u proizvodnji vrhunsko kvalitetnih voćnih sokova, nektara i sirupa, ostvarivši impozantan rezultat: 2 Srebrne, 12 Zlatnih i 7 velikih zlatnih medalja, a voćni sok borovnica, voćni sirup nar i višnja, proglašeni su šampionima kvaliteta grupe proizvoda. Šampionskim peharom u robnoj grupi mineralnih voda diči se i AD BB "Minaqua", Novi Sad, koja je zabeležila skor od 2 srebrne, 6 Zlatnih i 2 Velike zlatne medalje, dok su vode “Minaqua” i “Minaqua life” bile šampioni kvaliteta grupe proizvoda.
Pehar Novosadskog sajma otišao je u ruke predstavnika Kompanije "Takovo", Gornji Milanovac. Za kvalitet sokova od voća i povrća “Takovo” je dobilo 2 Zlatne i 4 velike zlatne medalje, a njihov nectar “Koktel” proglašen je šampionom kvaliteta grupe proizvoda.
Pehar Novosadskog sajma osvojili su: "Vila voda" DOO, Neštin - za kvalitet mineralnih voda; SR "Rojal", Vojka - za kvalitet Soda vode; DPPU "Vivaks", Skopje, Makedonija - za kvalitet voćnih sokova, DPPU "Cega & Gaga", Sombor - za kvalitet Soda vode i Industrija vode "Aqua Com", Raška - za kvalitet mineralnih voda i OBP-a.
Osvedočeni šampion u kategoriji proizvoda od voća i povrća, supe, začini i dodaci jelima je "PIK - Bečej" A.D. u stečaju RJ “Flora”, Bečej. Za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda nagrađeni su sa 5 Zlatnih i 3 Velike zlatne medalje. Sterilisani grašak, trenutno smrznuti kukuruz šećerac i trenutno smrznuta mešavina povrća za rusku salatu, proglašeni su šampionima kvaliteta grupe proizvoda, što je bilo više nego dovoljno za osvajanje Velikog šampionskog pehara.
Pehare Novosadskog sajma osvojili su: Poljoprivredno gazdinstvo Milorad Majkić, Futog - za visok kvalitet biofermentisanih proizvoda; "Indo Serbia Food" DOO, Zemun - za visok kvalitet specijalnih supa.
Višestrukom pobedniku i šampionu Novosadskog Međunarodnog poljoprivrednog sajma, Srbislavu Vasiljeviću iz knjaževačkom “Timomeda”, pripala je čast da se u ime svih nagrađenh zahvali, pre svega komisijama na ocenjivanju kvaliteta, kao i organizatoru.
-Ova prizanja zaslužena u veoma teškim uslovima privređivanja ohrabruju nas da i u takvim uslovima možemo da postignemo značajne rezultate sa našim dobrim proizvodima. U godini jubileja Novosadskog sajma, ova prizananja imaju posebnu težinu za sve nas nagrađene, ali isto tako ova priznanja nas i obavezuju da nastavimo ovu tradiciju ocene kvaliteta, da i sledeće godine učestvujemo i dokažemo da su naši proizvodi trenutno najbolji i najkvalitetniji na domaćem tržištu. Siguran sam da sa ovakvim kvalitetom proizvoda možemo biti ne samo ponosni, nego da ćemo naći kupce kako na našem prostoru tako i u izvozu i kvalitetom dokazati naše srpske proizvode. Uz još jednu zahvalnost, želja da se i sledeće godine svi vidimo na jednom ovakvom skupu, ali isto tako bi pozvao da učestvuju sve oni koji ove godine nisu bili, neka se pridruže ovom takmičenju na kojem će dokazati da i oni imaju proizvode sa kojima mogu da se ponose – rekao je Srbislav Vasiljević.
Više fotogtrafija sa dodele nagrada, možete da pogledate o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com