Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM HOTELI Vesna Vlatković: Hotel Izvor, mesto za hedonizam uz najbolja srpska vina

Vesna Vlatković: Hotel Izvor, mesto za hedonizam uz najbolja srpska vina

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Za samo dve i po godine od kako je otvoren (26.11.2010.), Hotel „Izvor“ u Aranđelovcu sa pet zvezdica, ima već osvojenih 11 najprestižnijih turističkih nagrada, i važi za jedan od najboljih hotela u Srbiji.Vesna Vlatković, PR menadžer ovog velelepnog zdanja u sastavu kompanije “A Grupa”, u intervjuu za TOPSRBIJU, kaže da priznanja svakome i uvek prijaju, jer je to pokazatelj da i drugi primećuju ono što se  radi dobro.

-Mi osluškujemo ne samo šta naši gosti misle, već šta se dešava na tržištu Srbije kada je kompletna turistička ponuda u pitanju. Drago nam je da smo dobili priznanja kao najbolji hotel, najbolji spa i wellness, za najbolju uslugu, čak i za najbolju komunikaciju sa medijima, da smo proglašeni za ambasadore dobre usluge itd., ali nam je još draže što se svakim danom sve više širi dobar glas o nama, a dobar glas se daleko čuje, tako da sada već dobijamo i regionalna priznanja. Bez lažne skromnosti kažem da je to jedan prirodan put i da se  nadamo se da će ubrzo doći i trenutak za svetska priznanja.
*Šta bi trebalo uraditi još da imamo još više stranih gostiju?
-Naša statistika pokazuje da su od ukupnog broja gostiju, njih 25 do 30% stranci. To je dobra statistika s obzirom da imamo goste sa udaljenih destinacija: Norvežane, Šveđane, iz svih okolnih zemalja. Prošle godine je jedna grupa slovenačkih novinara došla u obilazak Hotela “Izvor” i ja sam im držala prezentaciju o našim uslovima i sadržajima, posle koje mi je prišao jedan od njihovih najuglednijih kolega i rekao: “Ja ne mogu da verujem da Srbija ima ovo, i počinjem da se plašim, da Slovenija koja je držala primat kada je wellness program u pitanju, to više neće moći. Da ćemo ovako nešto videti u Aranđelovcu, nismo mogli ni da pretpostavimo.” To su za nas veliki komplimenti, značajniji tim pre što se nakon posete slovenačkih novinara i pisanja u njihovim medijima, povećao broj slovenačkih turista. I kada vam dođu oni koji su poznati po spa i wellness programu, pa odu više nego zadovoljni, to je odlična stvar.
Što se tiče hotela mi smo sve uradili šta je bilo moguće. Ali, infrasturktura, naravno da bi mogla da bude bolja. Putevi su nešto što u Srbiji predstavljaju veliku prepreku i bez neke strateške pomoži države, koja je uobičajena za zemlje u okolini, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, gde izuzetno pomažu svoj turizam i vrlo su afirmativni, nećemo moći brže napredovati. Kod nas, na žalost, još uvek nema u dovoljnoj meri te podrške u praktičnom smislu. Bez ozbiljnog srateškog opredeljenja da se poboljša infrastruktura, da se izgrade putevi, teško će biti dovesti strance u većem broju.
*S obzirom da smo sa grupom novinara iz dvadesetak srpskih medija prisustvovali promociji vina Vinarije „Zvonko Bogdan“, interesovalo nas je otkud ideja za jednu ovakvu akciju?
-Kada se spoje dobra vina sa dobrim gostima, i dobrom muzikom, u ovom slučaju Beogradskog akustičnog orkestra i pesmom „dame bez blama“, Milene Vasić, koja je ušetala u hotel i podigla atmosferu na jedan fantastičan nivo, gosti moraju biti oduševljeni. I ovoga puta, oni su prepoznali tu našu ideju i taj hedonistički spoj, da smo hotel koji ispunjava sva njihova očekivanja. Ovo nije prva promocija koju smo organizovali. Već smo ugostili neke naše poznatije vinarije, poput Vinarije „Aleksandrović“, a sada nam je, na naše veliko zadovoljstvo, u gostima bila poznata vinarija „Zvonko Bogdan“ koja je sve uložila u ovu promociju jer je ona organizovala kompletan celovečernji užitak, jedan vrhunski provod kako dolikuje tako vrhunskoj vinariji. Ne smemo zaboraviti da je to vinarija koja  ima dva svetska brenda, dobro ime i dobro vino, što je, pored sjajnog programa i sjajne zabava koja je podrazumeva i nagradnu igru za najsrećnijeg gosta u vidu kompletnog asortimana vina iz subotičke vinarije, veče učinilo hedonističkim, u pravom smislu te reči. Osim što smo svim gostima dali priliku da uživaju, da igraju, piju dobra vina, putem anketnih listića dobili smo i njihove povratne informacije o tome šta im se najviše dopalo. Drago nam je da naše vinarije sve više prepoznaju da treba svoje promocije da prave u jednom ovako ekskluzivnom prostoru kao što je Hotel „Izvor“ i ja se nadam da će se tradicija sa vinarijom „Zvonko Bogdan“ nastaviti jer se večerašnje druženje izuzetno dopalo gostima.
*Koliko je teško biti najbolji?
-Od hotela kao što je Hotel „Izvor“ očekuje se samo najbolje. Mi smo prepoznati u turističkoj ponudi Srbije kao neko ko ide korak ispred ostalih destinacija. Kreativni tim koji vodim, ima zadatak da svakog dana osmišljava nove ideje. Mi smo presrećni što su sve naše dosadašnje akcije bile uspešne. Naši gosti nam kažu da mnogi hoteli praktično naše aranžmane i ideje prilagođavaju svojim uslovima i sprovode ih u svojim objektima. Ja smatram da je to divno i presrećna sam zbog toga. To znači da se u turizmu u Srbiji prepoznaju dobre stvari, da svi počinjemo da shvatamo da turizam moramo da podignemo na jedan viši nivo i da nije dovoljno da imate dobre ugostiteljske objekte, glamurouzne hale i restorane, već da taj prostor morate da ispunite sadržajima, da date jedan doživljaj za pamćenje i povod da se gosti ponovo vrate.  I koliko god je važno da naš kreativni tim svakodnevno osmišljava nove ideje i sprovodi sve ono što je moguće spovesti, toliko je važno i osluškivati želje gostiju. Moramo imati u vidu da se nalazimo u srcu Šumadije, da smo okruženi poznatim vinarijama ne samo u regionu već i u svetu, pa je prirodno da sprega između vinarija i hotela bude čvrsta. Nastavićemo sa našom praksom da svakog meseca imamo jednu promociju vinarije, da vina meseca te vinarije nudimo gostima, i da na taj način doprinesemo popularizaciji naših domaćih, kvalitetnih vina, a sa druge strane da našim gostima pravimo doživljaj. Spoj vina i dobre usluge, uvek napravi dobru atmosferu. Ako tome dodate ovako izuzetne izvođače, onda ne može da izostane dobar efekat – zaključila je Vesna Vlatković.
Dodajmo na kraju i informaciju, da je Hotel „Izvor“ pun od Nove godine. Jedan je od retkih koji se može pohvaliti da ima već značajan broj rezervaciju za doček Nove 2014. godine. Turisti ovu destinaciju prepoznaju kao mesto za relaksaciju i uživanje. Radnim danima je popunjenost zahvaljujući kongresima i seminarima. Gotovo ne postoji neka ozbiljnija kompanija koja ovde nije bila na nekom od stručnih skupova. Vikendom se mora ranije rezervisati soba jer je sve puno. I pored svega toga, Kreativni tim Hotela „Izvor“ nastoji da novim sadržajima još poboljša sadržaj usluga. Za vreme u kome živimo i ovakvu ekonomsku krizu, to je pomalo neuobičajeno, ali je očigledno da kvalitet nađe svoj pravi put do posetilaca, odnosno kupaca, a onda i do zasluženih priznanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com