Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Maturanti gimnazija Stevan Puzić iz Rume pobednici takmičenja FIMEK nagrađuje znanje tradicionalno

Maturanti gimnazija Stevan Puzić iz Rume pobednici takmičenja FIMEK nagrađuje znanje tradicionalno

  • PDF

Na Fakultetu za ekonomiju i ineženjerski menadžment u Novom Sadu u sredu, 24. aprila 2013. godine, održano je finale takmičenja za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno. Takmičenje je počelo 25. marta 2013. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

Od prijavljenih 65 škola iz 27 gradova Vojvodine koje su se takmičile u kvalifikacijama, svojim znanjem izdvojilo se četrnaest polufinalista, a izvanrednim znanjem u finale se plasiralo četiri škole: Gimnazija „Stevan Puzić“ iz Rume, Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ iz Pančeva, Zrenjaninska gimnazija iz Zrenjanina i Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović“ iz Pančeva. Ubedljivu pobedu odnela je Gimnazija „Stevan Puzić“ iz Rume.
Takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno zamišljeno je kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno je zamišljen na način da naši maturanti kroz zabavu, jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, ali i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Namera je bila da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni. Iz tog razloga nijedna škola koja se plasirala u finale nije otišla praznih ruku, tj. svi finalisti su bili nagrađeni za pokazano znanje.
Nagrade su koncipirane tako da se nagradi znanje i budućim studentima pruži motiv za dalje obrazovanje. Stoga su, pobednici, maturanti Gimnazije „Stevan Puzić“ iz Rume dobili putovanje u neku od evropskih prestonica, po njihvom izboru, kao i popust na školarinu u vrednosti od 40% na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, odnosno Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, takođe po izboru pobedničke ekipe. Pored navedenog pobednici su dobili i knjige koje je darovao FIMEK, knjige izdavačke kuće „Mate“, kao i knjige izdavačke kuće „The English Book“. Takođe, pobednici su dobili i besplatan kurs Brzog čitanja od edukativnog centra Memorija, kao i vaučere za popust od 20% za bilo koji od 28 jezika u Centru za strane jezike Menhetten i sezonske ulaznice za kupalište „Štrand“. Drugoplasirana ekipa, maturanti Zrenjaninske gimnazije iz Zrenjanina su, pored popusta na školarinu u vrednosti od 30% na FIMEK-u ili Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, dobili i Gepard patike po izboru, knjige koje je darovao FIMEK i knjige izdavačke kuće „The English Book“. Pored navedenog, druga nagrada su i vaučeri za popust od 10% za aranžmane turističke agencije Oktopod travel, kao i vaučeri za popust od 20% koje daruje Centar za strane jezike Menhetten i sezonske ulaznice za kupalište „Štrand“. Treća nagrada, 20% popusta na školarinu , takođe, na jednom od pomenuta dva fakulteta po izboru.
Časopis TOPSRBIJA bio je i ove godine medijski sponzor takmičenja na FIMEK-u.
 Više fotografija sa funalnog takmičenja, možete da pogledate  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com