Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM HOTELI Hotel Izvor mesto vrhunske morske zabave u srcu Šumadije

Hotel Izvor mesto vrhunske morske zabave u srcu Šumadije

  • PDF

Hotel „Izvor“ u banjskom mestu Aranđelovcu, na samo 75km od Beograda je luksuzan turistički kompleks sa pet zvezdica, modernog enterijera i eksterijera: sa SPA&Wellness centrom, kongresnim centrom sa više različitih sala (kapaciteta od 15 do 600 mesta), aqua parkom, 3 restorana i 4 bara, fitnes centrom, kuglanom sa 6 staza, bilijarom, stonim tenisom, dečjim i PC igraonicama i dečjim igralištem i drugim pratećim sadržajima.

Od novembra 2010. godine, kada je zvanično počeo sa radom, broj ponuđenih sadržaja se permanentno povećava i obogaćuje. Vesna Vlatković PR hotela „Izvor“ o tome kaže:
-Jedan od naših najvećih poduhvata je otvaranje Aqua park Hotela „Izvor“ u septembru 2011. godine, na površini od 6 ha, uz tri bazena sa mineralnom vodom, najvišim toboganima u zemlji i sa najsavremenijom opremom firme "Polin"nudi nezaboravno adrenalinsko iskustvo. Interesantan je spoj hotela sa pet zvezdica i Aqua parka. Moram priznati da sam kao direktor marketinga i PR hotela, imala veliku zebnju kako će funckionisati jedan luksuzan hotel, koji ima wellness rezervisan samo za goste hotela, pored kojeg je Aqva park otvorenog tipa i zabavom za sve uzraste. Međutim, to se pokazalo kao izvanredna kombinacija, uobičajena u svetu, koja daje rezultate, ali s druge strane postoje i očekivanja da pored ovakvog hotela i Aqua park treba da bude na jednom takvom nivou. Od početka je vlasnikhotela, gospodin Miroljub Aleksić,imao viziju i mislim da je jedini koji je prepoznao da će to biti vrlo uspešno.Svi segmenti, bezbednosti i organizacije u samom parku su na najvišem mogućem nivou i to je nešto što mislim da ovaj Aqua park tržište prepoznaje kao zabavu, relaksaciju, provod, uz benefit blagotvornog uticaja mineralne vode, koja se nalazi u svim vodenim površinama Aqua parka, na zdravlje, koji se nikako ne sme zanemariti. I kada spojite sve te elemente normalno je da je Aqua park u sezoni prepun i mi više nemamo problem kako ga napuniti, imamo problem kako opslužiti enormno velik broj gostiju koji dolaze. Baratamo sa ciframa od 2,5 do 3,5 hiljade gostiju vikendom, a radnim danima sa nešto manje posetilaca. Ove godine ćemo pokušati raznoraznim sadržajima stimulisati dolazak naših posetilaca i tokom radnih dana, tako da će se uvek nešto lepo dešavati i to je prilika za ljude koji nigde ne putuju, koji možda nemaju mogućnosti da odu na morske destinacije, sve te doživljaje dobiju na svega sat, dva sata vožnje od kuće.
I ove godine su već spremni kompletni programi, organizacija  i ljudi da park počne sa radom, samo čekamo povoljne vremenske uslove, a realno je da se to dogodi početkom ili sredinom juna.
Ove godine će, a ovim otkrivamo tajnu, da će se velika takmičenje u Beach Volley održavati upravo u Aranđelovcu, zahvaljujući saradnji opštine Aranđelovac i hotela „Izvor“, a svakako i Vanji Grbiću, koji je tu da da svoj doprinos u organizaciji. To će biti takmičenje regionalnog karaktera, čime dobijamo jednu sjajnu manifestaciju koja će doprineti da Aqua park zablista u punom sjaju kako i dolikuje kompleksu u sklopu hotela sa pet zvezdica.
Pored odbojke, gostima će na raspolaganju biti teniski, odbojkaški, košarkaški tereni, tereni za mali fudbal, održavaće se kulturna dešavanja, pošto imamo prostora za te aktivnosti. Posebno želimo da izlazađemo u susret mladima i jedan dan će biti rezervisan za njih, o čemu ćem naknadno iformisati javnost, tako da će zabava u našem vodenom carstvu biti prisutna tokom cele sezone.
Do početka letnje sezone ostalo je da završimo još nacionalni restoran, što predstavja zahtevnu investiciju, jer se prostire na površini od 1500 kvadrata.
Osim sadržaja neposredno vezanih za naš hotel, pokušavamo da uradimo što više na promovisanju ovog našeg lepog kraja, ne bi li podigli nivo turističke ponude. Pažljivo smo ispitali sve ono što se nalazi u okruženju, počev od turističke ponude, prirodnih lepota, kulturno istorijskih spomenika i sve smo to našim gostima ponudili preko brošura i naših aranžmana. Tako smo za strance koji su kod nas smešteni, omogućili odlazak u Etno selo “Babina Reka”, gde  mogu da slikaju, kuvaju, igraju kolo… Na taj način smo spojili ono što je lepota zemlje Srbije sa raznim aktivnostima npr. pecanjem, izletima na Bukulju, Garaško jezere… Da ne govorim o kulturno-istorijskim spomenicima: Oplenac, Tipola, mnogobrojnim crkvama… Sve to podrazumeva da smo u dosluhu sa TO Aranđelovac i lokalnom zajednicom i na leto planiramo zajedničku aktivnost, održavanje takmičenja u Beach Valley, manifestaciju od regionalnog značaja, u Aranđelovcu. Niti bi opština mogla da dobije organizaciju bez podrške hotela, niti bi hotel bio zainteresovan sam po sebi da organizuje ovakvo takmičenje, ali zajedničkim snagama Srbija će dobiti sportsku manifestaciju koja bi možda otišla u potpuno drugi region.
Nažalost, nije sve idealno. Putevi su nešto što u Srbiji predstavlja veliku prepreku i bez neke strateške pomoći države, koja je uobičajena za zemlje u okolini, Sloveniju Hrvatsku, Makedoniju koje izuzetno pomažu svoj turizam i vrlo su afirmativni, kod nas još uvek nema te podrške u dovoljnoj meri, u praktičnom smislu. Bez ozbiljnog srateškog opredeljenja da se poboljša infrastruktura, da se izgrade putevi teško će biti dovesti strance. Ako su tačni podaci, a uverena sam da jesu, jer ih je izneo prof. Unković, od prihoda od turizma koji su enormno visoki, kada je Srbija u pitanju, morate da se zapitate gde ti prihodi odlaze, i zar je moguće da ne preostane ništa para da se uloži u puteve. Razvoj turizma ne znači samo njegovo popularisanje na brojnim inostranim sajmovima već je potebno uložiti nešto i u svoju zemlju - zaključila je Vesna Vlatković.  
*Kako ste zadovoljni sa lokalnom zajednicom Aranđelovca, sa TO, da li se gostima nudi I šira ponuda obilaska grada I ovog kraja?
-I pre otvaranja hotela, gospdoin Aleksić je uspostavio izuzetno dobru komunikaciju i puno podržao lokalnu zajednicu. Mnogo toga se novog izgradilo u infrasturkuri, jer hotel svojim gostima mora da omogući sve što im treba a sa druge strane to nije moguće ako na lokalitetu na kojem se nalazite ne uradite adekvatnu infastrukturu. Hotel funkcioniše sa opštinom Aranđelovac i na dnevnom nivou.
Vina su pretpostavku da ono što probate u dobroj atmosferi što gosti vole, a uz to, kada se spoje dobra vina sa dobim gostima, kao što je i dobra muzika, „dama bez blama“ Milena Vasić, koja je ušetal u hotel i podigla atmosferu na jedan fantastičan nivo, dovoljno je da gosti prepoznaju kao hotel koji ispunjava sva njihova očekivanja.
Promocija vinarija koje smo do sada ugostili sve poznate od Aleksandrović, vinarija iz jagodine a sada poznata vinarija Zvonko Bogdan koja je sve uložila u ovu promociju jer je ona organizopvala kompletan celovečernji užitak, jedan vrhunski provod kako dolikuje tako vrhunskoj vinariji kakava je Vinarija #Zvonko Bogdan. Ne smemo zaboraviti da je to vinarija koja  ima dva svetklsa brenda, ono što je veče učinilo sjajnim, osim tih dovnih vina je i sjaajan program, sjajna zabava koja podrazumeva i nagradnu igru tako da svi gosti imati prilike da se na kraju igraju i da dobijemo i njihove povratne informacije, šta im se najviše dopalo. Tako da smo u predsnosti što vinarije prepoznaju da treba svoje promocije treba da svoje promocije prave u jednom ovako ekskluzivnom prostoru kao što je Hotel „Izvor“ i ja se nadam da će se tradicija sa vinarijom „Zvonko Bogdan“ nastaviti jer ovo druženje se izuzetno dopada gostima.
*Ovo je jedna sjajna stvar. Kada je sinula ideja da i vino postane brend Izvora i uopšte naše zemlje?
-To se očekuje od hotela kao što je Hotel Izvor. Koji je prepoznat u turističkoj ponudi Srbije kao onaj koji ide uvek korak ispred ostalih dstinacija. Kreativno tim ima zadatak da svakog dana osmišljava nove ideje. Mi smo presrećni što nam se dešava. Jer nam gosti kažu da mnogi hoteli praktično naše aranžmane i ideje prilagođavaju svojim uslovima i sprovode ih u svojim objektima. Onda su gosti rekli:Znate da vas kopiraju, na šta sam ja odgovorila:To je divno. To znači da turizam u Srbiji prepoznaje dobre stvari i ja sam presrećna zbog toga, meni to ne smeta i volela bih da svi u Srbiji shvatimo da turizam podignemo na jedan viši noivo i da nije dovoljno da imate dobre ugostiteljske objekte. Da imate glamurouzne hale i restorane, već da taj prostor morate da ispunite sadržajima, da date jedan doživljaj za pamćenje i povod da se ponovo vrate. Svakodnevno naš kreativan tim osmišljava nove ideje, sve ono što je moguće povesti a što mislimo da bi gostima bilo interesantno pokušavamo, i od njih zavisi da li ćemo nastaviti sa tim idejama. Malo osluškujemo njihove želje.
Ali, moramo imati u vidu da se mi nalazimo u srcu Šumadije, poznatim vinarijama ne samo u regionu već i u svetu, prirodno je da bude sprega između vinarija i hotela i to se pokazalo kao dobro. Svakog meseca imamo jednu vinariju, vino meseca koje nudimo gostima, na taj način pomažemo promociju naših domaćih, kvalitetnih vina a sa druge strane pravimo doživljaj. Spoj, vina, usluge uvek napravi dobru atmosferu. Ako tome dodate ovako izuzetne izvođače kao što je beogradski akustični orkestar i sada vrlo aktuelna glumica i zabavljačica Milena Vasić, koja je u žiži medijskih zbivanja, onda ne može da izostane dobar provod.
*Da li se broj gostiju povećao dolaskom sunčanih dana?
-Ja sam presretna, zvučaće paradoksalno, što će se ovi gosti sa promocije večeras vratiti u Beograd i Novi Sad, iz jednog jedinog razloga, što nema niti jedne slobodne sobe. Za vreme u kome živimo i ovakvu ekonomsku krizu, očigledno da kvalitet nađe svoj pravi put, do posetilaca. Pored domaćih gostiju kod nas trenutno boravi veliki broj stranaca, tim je naše zadovoljstvo veće.oZa relatinvo kratko vreme dobili ste mnogobrojna priznanja. Kako to doživljavate?
-Priznanja uvek prijaju. Oni su pokazatelj da I drugi primećuju ono što radite je dobro. Mi osluškujemo ne sam šta naši gosti misle već šta se dešava kompletno na tržištu Srbije kada je kompletna turistička ponuda u pitanju. Drago nam je da priznanja kao najbolji hotel,najbolji spa I wellness, najbolja usluga, čak I najbolja komunikacija sa medijima, ambasadaori dobre usluge itd, ali ono što svakim danom se sve više šiti, da se dobar glas daleko čuje, sada već dobijamo I regionalna priznanja. To je jedan prirodan put I nadamo se da će ubrzo doći I trenutak za svetska priznanja.
*Svetksa priznanja, svetksi gosti je mesto na kojem bi svaki gost ućivao. Šta bi trebalo uraditi još da imamo još više stranih gostiju?
-Naša statistka pokazuje da od 25 do 30% u Hotelu “Izvor” su stranci. To je dobra statistika s obzirom da imamo goste sa udaljenih destinacija: Norvežane, Šveđani, sve okolne zemlje. Ono što je nama jako drago, što je jedna grupa slovenačkih novinara došla u obilazak hotela Izvor I ja sam im držala prezentaciju o našim uslovima I sadržajima. Polse te prezentacije prišao mi jedan od njihovih najuglednijih kolega I rekao mi je: Jan e mogu da verujemo da Srbija ima ovo, I počinjem da se plašim, da Slovenija koja je držala primat kada je wellness program u pitanju, ovako nešto nismo mogli ni da pretpostavimo.” To su veliki komplimenti I značajno se povećao broj slovenačkih turista. I kada vam dođu oni koji su poznati po spa I wellness programu posle čega su zadovoljni, to je odlična stvar.
*Dugo smo čekali da se ovaj hotel pusti u pun pogon i dočekali smo da mu se ljudi bezrezervno dive i vraćaju mu se, i pokazalo se da je pun. Kako to objašnjavate?
-Činjenica je da je on u ponudi nešto skuplji hotel. Ali, ako uzmete u obzir šta on nudi, odnos cene i kvaliteta, onda je on jeftin. Jer, za istu takvu uslugu u inostranstvu, platili biste bar tri puta više. I to ljudi koji putuju vrlo dobro znaju. Oni su prepoznali kvalitetnu uslugu, izuzetnu zabavu, hranu i prirodno je da dolaze u naš hotel. Tačno je da je za domaće goste malo viša cena, ali uvek postoje oni koji će provesti vrhunska tri dana kod nas nego sedam dana na nekom mestu sa mnogo skromnijom ponudom. Imamo goste koji rado dolaze vikendom, a danas nema niti jedne slobodne sobe. To je veliki uspeh ali nije lako održati tempo. Ovo je izuzetno skup objekat koji zapošljava 170 ljudi, i čije održavanje zahteva velike troškove, i nije lako ispuniti sva ta očekivanja i za sada nam polazi za rukom, ali želimo još bolje i više i nadamo se da će i toga biti.
*Pregurali ste zimski period koji je i najteži u vašem poslovanju, no osećam da je zimska sezona bila sasvim solidna a da će letnja biti pravi bum.
-Imamo sreće da je naš hotel od Nove godine pun. Za Novu godinu se zna da mi primamo rezervacije i za godinu dana unapred. Ono što je dobro je da ovo nije sezonski hotel, da puni samo leti ili zimi. Moramo imati u vidu onih 75 km od Beograda i da ljudi, domaći turisti, prepoznaju kao mogućnost relaksacije, jednog antistres vikenda i opuštajuće atmosfere i vikendom se mora ranije rezervisati soba, jer u protivnom nema mesta. Radnim danima je popunjenost je maksimalna zahvaljujući kongresima i seminarima. Gotovo ne postoji neka ozboljnija kompanija koja nije bila kod nas. Zatim međunarodni kongresi i seminari i ponosni samo na tako veliki broj dešavanja ali nastojaćemo da novim sadržajima još poboljšamo popunjenost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com