Fri05202022

Poslednja izmena:10:19:38 AM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Mr Goran Petković otvorio rimsku kuhinju u Viminacijumu

Mr Goran Petković otvorio rimsku kuhinju u Viminacijumu

  • PDF

„Cuicina Romana“ - rimska kuhinja u Viminacijumu od četvrtka, 25. aprila 2013. godine, otvorena je za posetioce. Državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, zadužen za turizam dr Goran Petković obišao je danas vizitorski centar Areheološkog parka Viminacijum i tom prilikom svečano otvorio „Cuicina Romana“ - rimsku kuhinju koja će omogućiti promociju rimske kulturne baštine u okviru projekta „Putevima rimskih imperatora“.

-Ministarstvo finansija i privrede pomoglo je opremanje kuhinje i trpezarije u ukupnoj vrednosti od 20 miliona dinara, ali nikako ne treba zaboraviti i sredstva i rad koji su uloženi od strane zaposlenih i angažovanih na samom lokalitetu - izjavio je Goran Petković i dodao da se kao rezultat tog rada ovde može videti jedinstvena arheološka građa i istorijsko nasleđe, kao i to da će turisti od danas moći da dobiju i vrhunsku ugostiteljsku uslugu.
Petković je istakao da će jedna od sjajnih prilika za promociju Viminacijuma biti predstava povodom proslave 17 vekova od Milanskog edikta koja će 18. maja biti održena na rimskom amfiteatru u okviru Viminacijuma, kao i tokom predstojećeg tematskog seminara na Dunavu.
-Mi ćemo 26. maja ovde dovesti ministre, stručnjake i sve one koji se bave turizmom širom sveta. Beograd je domaćin Izvršnog saveta Svetske turističke organizacije i u sklopu tog događaja organizovaćemo jedan tematski seminar na Dunavu tokom kojeg ćemo posetiti Viminacijum i tom prilikom ih ugostiti u ovoj rimskoj kuhinji - izjavio je Petković i izrazio uverenje da će učesnici seminara iz Srbije otići sa još jednim veličanstvenim utiskom o tome šta Srbija danas u turističkom i kulturnom smislu može da ponudi.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com