Sat04172021

Poslednja izmena:09:16:25 PM

Back KULTURA MUZIKA Zorica Kozlovački: Da ste ih samo videli i čuli

Zorica Kozlovački: Da ste ih samo videli i čuli

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

“Prezadovoljna, presrećna, preumorna.....srebro za etno, zlato za ženski i mešoviti! :D ...ali da ste ih samo videli i čuli!!....NAJBOLJI, DIVNI, ONAKO KAKO SAMO ONI MOGU KAD HOĆE! :)))))))) VOOOOOOLIM IH! :D p.s za meme i tate...svi su zdravi, dobri i uzivaju :))”.

Ovako je u najkraćem na svom Facebook profilu, nastup Hora srednje muzičke škole "Josif Marinković" iz Zrenjanina koji je osvojio dve zlatne i srebrnu diplomu na 11. Internacionalnom horskom takmičenju održanom u austrijskom gradiću Bad Ischlu, prokomentarisala odmah po završetku nastupa, dirigentica Zorica Kozlovački. Na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju proteklog vikenda učestvovalo 30 horova koji su se nadmetali u pet kategorija, a horovi srednnje muzičke škole "Josif Marinkovića" nastupali su u tri kategorije. Omladinski ženski hor i omladinski mešoviti hor osvojili su zlato, dok su u kategoriji - narodna pesma, u kojoj je nastupila etno grupa osvojili srebro.
Na takmičenju je učestvovalo 66 pevača "Josifa Marinković" uz klavirsku saradnju Aniko Gardinovački.
Hor srednje muzičke škole "Josif Marinković" iz Zrenjanina do sada je osvajao niz nagrada. Na prošlogodišnjem Internacionalnom horskom festivalu "Slovakia Cantat" u Bratislavi u sve tri kategorije osvojio je zlatnu diplomu, a u kategorijama omladinski mešoviti hor i narodna pesma i titulu pobednika kategorije.
Uoči odlaska na takmičenje, u četrtak, 25. aprila, mladići i devojke iz hora priredili su Zrenjanincima pravu poslasticu izvodeći kompletan program pripremljen za takmičenje.
Omladinski ženski hor je tom prilikom otpevao numeru B.Brittna: Balulalow, uz pratnju Lile Kovač – III razred VIO na harfi, đaka u klasa Željka Sponza, kao i pesme “Minka e rano stanala” u aranžmanu Vuka Milanovića, “The Seal Lullaby” Erica Whitacrea i
“Little Jazz Mass” Boba Chilcotta.
Omladinski mešoviti hor nastupio je sa numerama “Tebe pojem” St.St. Mokranjca, “Lux Aurumque” Erica Whitacrea, “Primavera Portena” Astora Piazzole/arr Oscara Escalada i “I’m a train” Petera Knighta.
Etno grupa je otpevala pesmu “Sve ptičice zapjevale” u aranžmanu Mirka Jankova, klavirsku pratnju Aniko Gardinovački, a sve to pod dirigentskom palicom neumorne profesorice Zorice Kozlovački.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com