Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FTN domaćin međunarodne konferencija ICET 2013

FTN domaćin međunarodne konferencija ICET 2013

  • PDF

Međunarodnu šestu konferenciju “PSU-UNS International Conference on Engineering and Technology ICET 2013“ u Master kongresnom centru Novosadskog sajma svečano je otvorio zamenik pokrajinskog sekretara za nauku, tehniološki razvoj i visoko obrazovanje AP Vojvodine prof. dr Goran Stojanović.

Goste na Svečanoj ceremoniji otvaranja ove veoma značajne konferencije pozdravili su prorektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Pavle Sekeruš, dekan FTN-a prof. dr Rade Doroslovački, prorektor Prince of Songkla Univerziteta sa Tajlanda prof. dr Perapong Tekasaul, dekan Fakulteta inženjerskih nauka Prince of Songkla Univerziteta prof. dr Charun Bunyakan, prof. dr Zhang Wen Jun sa Shanghai Univerziteta i prof. dr Xu Ming sa Donghua Univerziteta iz Šangaja.
Drugog dana konferencije održana je Svečana večera na kojoj su dodeljeni sertifikati autorima najboljih radova konferencije, a dekan FTN-a prof. dr Rade Doroslovački i prodekan za finansije i razvoja FTN-a prof. dr Vladimir Katić učesnicima dodelili su prigodne poklone.
Nakon postupka recenzije od 132 prijave prihvaćeno je 100 radova, koje je pripremilo 277 autora iz više od 50 institucija iz zemlje i inostranstva. Konferencija se održava svake dve godine i posvećena je osnovama i primeni inženjerstva i tehnologije, sa posebnim akcentom na obnovljive izvore energije i zaštite životne sredine.
Pokrovitelji ove konferencije su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za nauku, tehnološki razvoj i visoko obrazovanje AP Vojvodine. Konferencija je trajala od 15-17. maja 2013.

Više fotografija možete da pogledate  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com