Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Predsednik Srbije Tomislav Nikolić na Svečanoj akademiji povodom jubileja Novosadskog sajma

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić na Svečanoj akademiji povodom jubileja Novosadskog sajma

  • PDF

Svečana akademija povodom obeležavanja 90 godina od osnivanja Novosadskog sajma i 80 godina od održavanja prvog Međunarodnog sajma poljoprivrede, održana je 17. maja, u Master centru, uoči otvaranja jubilarnog 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Na svečanosti je bio prisutan i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić koji je iskoristio priliku i domaćinima čestitao ovaj veliki jubilej.

Tom prilikom je između ostalog rekao:
-Međunarodni poljoprivredni sajam, kao najvažnija manifestacija Novosadskog sajma, je istovremeno i najvažniji sajam te vrste u ovom delu Evrope. Ni jedna ozbiljna svetska kompanija, bez obzira da li proizvodi mehanizaciju, mašine i opremu za agroindustrijski kompleks ili bilo koju drugu oblast poljopirvrede, ne može sebi da dozvoli da makar jednom godišnje ne dođe u Srbiju, u Novi Sad i ne izloži svoje proizvode.
Hrana će uskoro biti važnija od nafte, a naša Srbija ima ogroman poljoprivredni potencijal
za čiji će razvitak baš Novosadski sajam odigrati značajnu ulogu i dodao da su ispred nas godine rada i prosperiteta.
Dragan Lukač, generalni direktor Novosadskog sajma je naglasio da su sajamske manifestacije ključna mesta na kojim se promoviše privreda, susreću privrednici, gde se predstavlju najnovija naučno-tehnološka dostignuća, i podvukao:
-Istorijat i tradicija daju nam podršku za budućnost da budemo uspešni i u narednih 90 godina, dodajući da će sajam biti poluga razvoja Novog Sada, Vojvodine i Srbije.
Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević je napravio paralelu između razvoja grada i rasta sajma i da 90 godina Novosadski sajam živi sa Novim Sadom, da se isto toliko Novi Sad razvija sa svojim sajmom i da se 90 godina sajam razvija prateći ovaj grad i ta veza je neraskidiva. Takođe je neosporna činjenica da je Sajam u svetu prepoznat kao „Novosadski“, a za grad, Novi Sad se više i dalje čulo upravo zahvaljujući njegovom sajmu.
Povodom jubileja Novosadskog sajma, zlatna plaketa Novosadskog sajma dodeljena je predsedniku Tomislavu Nikoliću. Priznanja su, pored predsednika, dobili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, prvi posleratni direktor Novosadskog sajma Đorđe Budošan i Mladen Vujović, jedan od zaposlenih na sajmu sa najdužim stažom, od 38 godina.
Svečanoj akademiji su pored pomenutih prisustvovali amasadori, ministri resornih ministarstava Srbije i Hrvatske, predstavnici lokalne vlasti, predstavnici verskih zajednica, brojne zvanice.
Više fotografija možete da pogledate  o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com