Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO DTD Ribarstvo novim proizvodima osvaja nova tržišta

DTD Ribarstvo novim proizvodima osvaja nova tržišta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Već tradicionalno, na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu predstavlja se kompanija DTD Ribarstvo. Na 80. Međunarodnom poljopirvrednom sajmu u Novom Sadu kompanija DTD Ribarstvo osvojila je pet zlatnih medalja za kvalitet svojih proizvoda, od kojih jednu Veliku zlatnu medalju za proizvod Ribella smrznute šaran šnicle. Četiri preostale su za dimljenu polutku tolstolobik, rižoto sa morskim plodovima, pljeskavice i paštetu od tune.


DTD Ribarstvo je kompanija koja na našem tržištu posluje duže od 40 godina. Jedan je od vodećih proizvođača i prerađivača slatkovodne ribe u Srbiji. Ova kompanija ima zaokružen proces proizvodnje, od primarne poljoprivredne proizvodnje do proizvodnje finalnih proizvoda pod robnom markom „Ribella“ i sve to pod sloganom „Od njive do trpeze“.
DTD Ribarstvo stoji na usluzi svojim potrošačima i da bi to dokazala ova kompanija je neumoran tragač za novim proizvodima. Širok asortiman proizvoda i gotovih jela od ribe za to su najbolji dokaz: polugotova jela, riblje viršle i dimljene kobasice, riblje paštete, dimljeni program, smrznuti asortiman i humus.
Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu bio je pravo mesto za predstavljanje novog proizvoda iz ove kompanije – humusa, u nekoliko ukusa. Pored osnovnog natura-humusa uveli su nekoliko drugoh ukusa, humus-urnebes, humus-kukuruz, humus-bundevine semenke, humusd-paprika, humus-kari, kao i kim-humus za ljubitelje tog začina. Humus je proizvod napravljen od leblebije, susamove paste (tahini), jedinstvene mešavine začina, limunovog soka i belog luka, spada u vrhunsku zdravu hranu i preporučuje se dijabetičarima. Zemlja porekla humusa je Liban, a uglavnom je vezan za jelovnike zemalja Mediterane: Španija, Portugalija, severne Afrike.
Novi proizvod ove kompanije je i nagrađena pašteta od tune, u pakovanjima od 50gr, 75gr i u tubi od 85gr, čime je proširujena gama proizvoda, odnosno pašteta od tolstolobika i šarana koje su uvedeni u pretnodnom periodu.
Fabrika kapaciteta od 5.000 tona proizvoda, za sada je orijentisana uglavnom ka domaćem tržištu. Proizvodi DTD Ribarstva nalaze se na policama najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji i promet se vrši u hiper i super marketima i prodavnicama tih sistema. Proizvodi pod robnom markom „Ribella“ prodaju se i u pet distributivnih cenatara koji se nalaze u sistemu kompanije kao i 35 malopridajnih objekata.
U poslednjih nekoliko meseci DTD Ribarstva čini velike napore da se njihovi proizvodi nađu i na tržištima okolnih zemalja ali i nekim drugim tržištima.
Šta možemo dalje očekivati od ove kompanije?
-DTD Ribarstvo je poslednjih meseci, sa svojim proizvodima učestvovao na dva značajna sajma: na Međunarodnom sajmu hrane i pića „Prodekspo 2013″ u Moskvi, a prošle godine na Sajmu u Gornjoj Radgoni, Slovenija. Svake godine smo prisutni na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i namera nam je da na ovaj način predstavimo naše nove proizvode. Cilj nam je pre svega, širenje na nova tržišta i plasiranje novih proizvoda. Trenutno je u procesu pripreme pašteta od povrća, čime bi zaokružili grupu pašteta. U toku su i pregovori ne samo da se navedeni proizvodi plasiraju na domaće tržište nego i u Makedoniju, i na tržište Rusije, konkretno Sankt Petersburg, te Bosne i Hercegovine - zaključio je izvršni direktor kontrole poslovanja ove kompanije, Vladan Krstin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com