Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM HOTELI Ugostiteljski objekat sa smeštajem Plamen-Grad

Ugostiteljski objekat sa smeštajem Plamen-Grad

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Utvrđenje „Castrum Cave“, u znak uspostavljanja primirja sa Turcima, carica Marija Terezija je naredila da se poruši i tako je Kovin ostao bez vidljivih znakova nekadašnjeg grada na obali Dunava. Eoli i vreme prekrili su sasvim i ono malo ostataka zidina, a priroda i čovek su pomogli da se površina od oko 2 ha pretvori u lep park i omiljeno sastajalište mladih.

U vreme gradnje HE Đerdap 1, na ostacima utvrđenja “Stari grad”, podignut je hotel za smeštaj radnika, koji je potom ostao na upravljanje opštinskim strukturama, a da bi se na neki način odužili za gostoprimstvo, inženjeri su osmislili i izlili maketu toka Dunava od ušća Tise do Đerdapa, sa sve HE i prevodnicama, duž jednog dela parka. Još uvek je to jedinstvena maketa u svetu.
Ugostieljsko-smeštajni objekat je od hotela za radnike menjao naziv i namenu i dugo godina bio jedini smeštaj u opštini. U posedu sadašnjeg vlasnika nekadašnji hotel, a trenutno zvanično registrovan kao ugostiteljski objekat sa smeštajem “Plamen-Grad”, je od septembra prošle godine. Renoviran je i osposobljen za prijem gostiju čak i sa posebnim zahtevima u kvalitetu. Objekat je kapaciteta 68 ležajeva u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i par petokreventih soba, kao i u 3 apartmana. Svaka soba je sa kupatilom, TV-om, klimom, dostupan je wi-fi, a restoran je podeljen u tri sale, ukupnog kapaciteta oko 250 mesta.
Parkovski prostor oko objekta, dislociran od gradske buke, a sa pogledom na rukavac Dunava, pruža idealne uslove za odmor i šetnju, te boravak ovde čini prijatnim i pamtljivim.
Za sve one koji traže mesto gde će provesti vikend, pobeći od buke i užurbanosti, objekat “Plamen-Grad” je pravi izbor. Ali odlično mesto i za pripreme sportista, sportske kampove, mini seminare, team building programe i mnoga druga druženja.
Blizina reke pruža mogućnost i za nautički turizam, vožnju turističkim brodićima prema Smederevu ili ušću Morave, a blizina Deliblatske peščare daje prostora ljubiteljima lovnog turizma, bird watcherima, izletnicima, biciklistima,
da uživaju u jedinstvenoj prirodi ” banatske sahare”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com