Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Kragujevac privredni i turistički grad partner Zlatibora

Kragujevac privredni i turistički grad partner Zlatibora

  • PDF

U prisustvu predstavnika opštine Čajetina i grada Kragujevca, zlatiborskih i kragujevačkih hotelijera, Turistička organizacija Zlatibor i Gradska turistička organizacija Kragujevac, potpisale su Protokol o saradnji u prostorijama Biznis inovacijskog centra, u Kragujevcu, u sredu 29. maja 2013. godine.

U okviru projekta "Grad partner u turizmu", ovom prilikom promovisana je turistička destinacija Zlatibor, jedna od omiljenih destinacija Kragujevčana, s posebnim naglaskom na nove sadržaje i nove turističke usluge. Projekt Grad partner u turizmu podrazumeva, u ovom slučaju, i odobravanje popusta svim gostima iz Kragujevca na hotelijerske usluge i izlete na Zlatiboru. Protokol o saradnji potpisali su Snežana Milisavljević, direktorica GTO Kragujevac i Darko Đurović, direktor TO Zlatibor.
- Turistička organizacija Zlatibor pokrenula je projekt "Grad partner". Taj projekt praktično znači odobravanje popusta za sve goste koji dođu iz Kragujevca na Zlatibor u sledećih godinu dana, a popusti iznose i do dvadeset pet posto. Popusti se mogu ostvariti na usluge smeštaja, ishrane, izleta, tako da svi gosti koji se odluče da odmor provedu na Zlatiboru mogu ostvariti ove popuste u svim objektima koji učestvuju u ovom projektu, davanjem na uvid lične karte - kaže Darko Đurović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.
Protokol o saradnji predstavlja podstrek i motiv za saradnju i na drugim poljima, između Kragujevca i Čajetine.
- Za Turističku organizaciju Kragujevca i grad Kragujevac ovaj protokol je izuzetno važan i mi u narednom periodu očekujemo zajedničke marketinške nastupe i pripremamo već posebne turističke programe, za različite tržišne segmente, za đačku populaciju, za stariju populaciju, za poslovne ljude, tako da će Kragujevac u zlatiborskom kraju imati promociju ne samo turističkih nego i privrednih potencijala. Očekujemo da će ova saradnja na turističkom nivou biti proširena i na druge oblasti, ali to je već na predstavnicima Čajetine i Kragujevca – obavestila je Snežana Milisavljević.
Arsen Đurić, zamenik predsednika Opštine Čajetina i Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu i poduzetništvo Grada Kragujevca na svečanosti su naglasili da očekuju uspešnu saradnju ne samo u oblasti turizma, već i u oblasti privrede, obrazovanja, sporta.
Izvor: www.kragujevac.rs i TO Zlatibor
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com