Tue12012020

Poslednja izmena:11:10:56 PM

Back KULTURA MUZIKA EXIT najnovije vesti

EXIT najnovije vesti

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Lokacija ovogodišnjeg EXIT kampa biće kod otvorenih bazena SPENS-a. Takva odluka u dogovoru sa Gradskom upravom Novog Sada, motivisana je namerom da brojni posetioci Kampa više budu upućeni na grad, što će se pozitivno odraziti na malu privredu Novog Sada, odnosno na budžet Novosađana.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, naglasio je da će Grad uvek pružiti neophodnu podršku festivalu EXIT jer je to manifestacija od nacionalnog značaja i korist koju od EXIT-a imaju Novi Sad i Srbija je neprocenjiva.
-Reč je o finansijkoj dobrobiti za sve privrednike koji se bave uslužnom delatnosti, ali i za stotine mladih koji budu angažovani na različitim poslovima tokom festivala. EXIT je mnogo doprineo pozitivnoj promociji našeg grada i države u svetu i doveo na hiljade posetilaca, ali i diplomata i visokih zvaničnika brojnih zemalja u Novi Sad. Kroz razne konkurse EXIT motiviše mlade da budu kreativni, podstiče mlade muzičare i omogućava im da se povežu sa svetom - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.
Kapije ovogodišnjeg kampa će biti otvorene od 8. jula i dočekaće posetioce iz 60 različitih zemalja sveta.
-Kada je pre nekoliko godina kamp izmešten na Trandžament, osnovna zamerka je bila da su na taj način turisti dislocirani iz opštih dešavanja i da gradska i ugosteteljska privreda trpi zbog ovoga. Jedna od preporuka Gradske uprave je bila da Novi Sad treba da što više oseti benefite održavanja festivala, te smo odlučili da lokacija kampa bude kod otvorenih bazena SPENS-a. Smatramo da je ova lokacija najbolja i za same kampere. Naime, oni će biti smešteni u blizini bazena, na samo 5 minuta od centra grada i keja, blizu plaže Štrand i na svega 15 minuta od tvrđave, izjavio je predsednik upravnog odbora EXIT festivala, Dušan Kovačević.
Kao i svake godine, kamp će pored tvrđave biti jedno od najomiljenijih i najzabavnijih mesta u gradu, propraćeno muzičkim sadržajima. Ono što je zanimljivo je da EXIT kamp rado posećuju i Novosađani, kako bi osetili neobičnu i energičnu atmosferu tokom festivala.
Sve dodatne informacije i detalje o EXIT kampu svi zainteresovani moći će da pronađu na zvaničnom sajtu festivala.
Organizacioni odbor EXIT-a se svih ovih godina trudi da podigne lestvicu i prenese svoju viziju alternativne zabave. Ako pogledate program, na njemu se nalaze izvođači koji upravo ispituju granice kreativnosti. Bez kompromisa predstavljamo najnaprednije stilove elektronske alternativne muzike u 2013. godini.
Prvo veče festivala na Happynovisad bini rezervisano je za jednu od vodećih svetskih underground izdavačkih kuća, legendarni holandski Clone, iza koje stoji DJ Serge. Osnovana još 1993. godine, ova etiketa je ubrzo zaokupila pažnju javnosti zahvaljujući svom svežem pristupu klasičnim zvukovima Chicago house-a, Detroit tehna, elektra, diska i italo-diska. Boje Clone-a braniće Gerd, Alden Tyrell i Dexter.
U subotu, 13. jula, na Happynovisad bini će ispred klupskog brenda koji jeste Leisure System nastupiti Dopplereffekt, Ikonika i Visionist. Leisure System već godinama unazad naziva kultni berlinski klub Berghain svojim domom. Ovaj pokret je za izuzetno kratko vreme prerastao standardne okvire klupske večeri, putovao celom Evropom od Moskve preko Haga do Londona i 2011. godine oformio i izdavačku kuću sa izuzetno kvalitetnim programom.
Poslednje večeri festivala, Happynovisad bina će ugostiti Om Unit-a, Dawn Day Night i dBridge-a koji obeležava deseti rođendan svoje čuvene etikete Exit Records koja se rodila kao plod dugogodišnje ljubavi Darren-a White-a aka dBridge-a prema muzici. Od svog nastanka 2003. godine, Exit Records je postao vodilja u naprednoj elektronskoj muzici i podigao standarde kako u produkciji tako i u prezentovanju materijala. Ove godine se očekuje širok spektar izdanja koja će na najbolji mogući način obeležiti ovaj jubilej.
Exit festival otvara još jedno novo poglavlje. Doprinos sjajnoj energiji i atmosferi daće muzički pravac koji je do sada imao prilike da bude predstavljen kroz nekoliko bina ali pojedinačno. Od ove godine, imaćete priliku da na "Xperiment Gaia Trance Stage-u" čujete nekoliko stranih i mnoštvo domaćih producenata i DJ-eva trance muzike.
Kroz sva četiri festivalska dana, predstaviće se dva strana umetnika i više domaćih izvođača, kako kroz live nastupe svetski poznatih producenata tako i kroz setove vrsnih i dugogodišnjih DJ-eva koji trance scenu godinama neguju organizujući žurke i festivale širom Srbije.
Headliner ove bine biće Joti SIdhu aka Psychaos i Christof Drouillet aka Absolum.
Od domaćih producenata, nastupiće: Arhetip, Hardy Veles, Magnetic, Manmachine, Middle Mode, 
Molok, Offline, Pion, Solar Kid, Sonic Entity, The Riddler. Pored navedenih producenata, muzički program će svojim setovima upotpuniti DJ-evi: Buca, Buconi, Čeda, Damir, Dica, Dovla, Luka, Manda, Max, Moca, MarkPanic, Pura, Sale L&S, Sivi, Stole, Vlada.
Već u prvim danima promotivnih aktivnosti, publika je oduševljeno prihvatila saradnju Exit organizacije i Xperiment DJ tima čime se Exit familija proširuje i dalje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar