Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA Drugi Youth Fair u Novom Sadu uoči EXITA 8 i 9. jula 2013.

Drugi Youth Fair u Novom Sadu uoči EXITA 8 i 9. jula 2013.

  • PDF

Drugi po redu regionalni Sajam omladinskog turizma, Youth Fair, biće održan neposredno pred muzički festival EXIT, 8. i 9. jula, na Trgu slobode u Novom Sadu, kada ovaj grad postaje centar okupljanja mladih iz celog sveta.

Youth Fair će i ove godine okupiti atraktivne omladinske destinacije Balkana (festivale, klubove, centre za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), turističke organizacije i turističke agencije koje se bave promocijom turizma kao i nevladine organizacije koje se bave regionalnim povezivanjem mladih na području Zapadnog Balkana.
Cilj sajma je da se kroz zajedničku regionalnu inicijativu Balkan pozicionira kao jednu od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. Omladinski turizam, koji na globalnom nivou prihoduje više od 100 milijardi evra godišnje, predstavlja veliki potencijal za sve države regiona Zapadnog Balkana, a samo udruživanjem može da se postigne maksimalan učinak za svaku državu ponaosob.
Direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada, Branislav Knežević, pozvao je sve goste da se zadrže u Novom Sadu i posle EXIT festivala, jer Srbija i region mogu mnogo toga da im pruže.
„Važno nam je da svim posetiocima našeg grada, kao i našim sugrađanima, na sajmu YOUTH FAIR predstavimo sve potencijale Novog Sada, Vojvodine, Srbije, kao i celog regiona, kako bismo goste animirali da ostanu duže i da se pre i posle fetivala Exit ponovo vrate. Želja mi je da Novi Sad postane centar omladinskog turizma u regionu.“
Kao uvertira pred početak jednog od najvećih muzičkih festivala na svetu - EXIT, YOUTH FAIR će na praktičan način ukazati na potencijal umrežavanja više događaja, jer će posetioci sajma pored Novosađana, biti građani celog sveta. Štaviše, udruživanjem sa Art eco marketom koji će takođe biti održan 8. i 9. jula, ali u Katoličkoj porti, posetioci će imati priliku da po prvi put na širem prostoru centra grada prisustvuju ovakvom događaju. Nastupi muzičkih bendova, artista, plesnih grupa, emitovanje filmova, predstavljanje festivala kao i fantastičnih destinacija, ali i radova mladih umetnika vezanih za stare zanate, nakit, modu, tezge sa organskom hranom... samo će upotpuniti ovaj jedinstveni događaj.
Iz ovakvog šarenolikog ambijenta i karnevalske amtosfere, dan kasnije, svi učesnici sajma biće spremni da na Petrovaradinskoj tvrđavi prisustvuju otvaranju ovogodišnjeg festivalskog spektakla EXIT 2013. gde sa vrhunskim svetskim izvođačima prava zabava tek počinje.
YOUTH FAIR organizuju Exit Fondacija i Turistička organizacija Grada Novog Sada, uz podršku Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo iz Novog Sada.
Detaljnije informacije o ovim događajima možete pronaći na sajtu: www.youth-fair.com.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com