Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Srpsko-rusko druženje na Univerzitetu Privredna akademija i svečano potpisivanje ugovora sa Arhivom Vojvodine

Srpsko-rusko druženje na Univerzitetu Privredna akademija i svečano potpisivanje ugovora sa Arhivom Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu 04. jula 2013. godine potpisan je ugovor o saradnji sa Arhivom Vojvodine i otvorena je izložba „Privreda Vojvodine od 1918-1945. godine“ uz prisustvo delegacije iz Rusije.
Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu ugostio je članove vojno-patriotskog kluba Serafimi, učenike pravoslavnih gimnazija, vojne kadete, kao i njihove profesore na čelu sa kapetanom ruske Ratne mornarice, Jurijem Aleksandrovičem, koji su došli u posetu Srbiji sa ciljem učvršćivanja i jačanja rusko-srpskog prijateljstva i odnosa sa Srbijom.

Gosti iz Rusije imali su priliku i da prisustvuju otvaranju izložbe „Privreda Vojvodine od 1918-1945. godine“ Arhiva Vojvodine koja je postavljena u amfiteatru „Prof. dr Slavko Carić“ Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.
-Na ovaj način želeli smo da upoznamo naše goste sa razvojem privrede Vojvodine između dva svetska rata i spojimo edukaciju sa druženjem - izjavila je Tamara Krstić, PR menadžerka Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.
Prisutnim gostima obratila se prof. dr Marijana Carić predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija koja je prisutne upoznala sa istorijatom i razvojem Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Potom su se prisutnima obratili profesor Vasilis koordinator vojno- patriotskog kluba iz Moskve i doc. dr Milka Đukić direktorka Univerzitetskog ženskog rukometnog kluba Vojvodina i koordinatoka rusko- srpskog edukativno- rukometnog kampa „Rastimo“. Nakon toga prisutni su imali priliku da uživaju u ruskim tradicionalnim kompozicijama koje su izveli Tanja i Artur Rikov.
Prisutnima se nakon muzičkog predaha obratio i direktor Arhiva Vojvodine gospodin Branimir Andrić. Gospodin Andrić je govorio nešto više o postavljenoj izložbi i pozvao goste iz Rusije da posete i Arhiv Vojvodine, koji je od pre par meseci postao institucija od nacionalnog značaja. Nakon toga usledilo je svečano potpisivanje sporazuma o saradnji između Arhiva Vojvodine i Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.
-Univerzitet Privredna akademija je prvi i jedini privatni Univerzitet sa kojim imamo zadovoljstvo da potpišemo ugovor. Nadamo se da će ova saradnja biti uspešna , pre svega u oblasti izrade projekata - izjavio je Branimir Andrić, direktor Arhiva Vojvodine.
Na kraju su gosti iz Rusije uz znak zahvalnosti za gostoprimstvo otpevali kompoziciju „Naša vera pravoslavna“ vladike Velimirovića, nakon čega je usledilo druženje uz muziku i posluženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com