Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Alexandar Cosmetics upotpunio sadržaj EXIT-a: Osećam se normalno kada se otkačim totalno

Alexandar Cosmetics upotpunio sadržaj EXIT-a: Osećam se normalno kada se otkačim totalno

  • PDF

Alexandar Cosmetics je firma koja obezbeđuje potrebnu opremu i repromaterijal za frizerske i kozmetičke salone. Iza sebe ima sedamnaestogodišnji staž i iskustvo sa svih velikih svetskih sajmova, seminara, dešavanja iz frizerske i kozmetičke struke, kako bi modne trendove u našoj zemlji učinili aktuelnim.

U Novom Sadu, u veleprodaji u Ulici cara Dušana i u maloprodajnom obejktu u Ulici Miše Dimitrijevića, možete nabaviti neki od 10.000 artikala, koliko ima u ponudi Alexandar Cosmetics.
Sluh da se uvek nađu tamo gde je najveća zabava, imao je kolektiv ove firme koji se već tradicionalno pojavljuje na EXIT festivalu, najvećem organizacijskom čudu u reginu, ali ove godine u proširenom i reprezentativnijem izdanju. Jer, tako gde je mladost, tamo je potraga za novim iskustvima, potreba da se proba nešto novo i drugačije, i da se u skladu sa festivalskim raspoloženjem da oduška i dozvoli sebi jedan drugačiji, neobičniji, izazovniji styling.
-Sve je počelo od jednostavne želje za druženjem koju je “inovativna” grupa Alexandar Cosmetics-a odlučila da sprovede tako što će se, za ovu priliku više kroz umetnički domen tipa body painting (oslikavanje telu), face painting (oslikavanje lica), stilizovanjem i „igranjem“ sa kosom i pravljenjem „ludih“ frizura u svim bojama i šarama, nečim interesantnim predstaviti mlađoj populaciji i na neki način reklamirati sve ono što ova firma ima, može i hoće - kaže Mladen Gavrančić, komercijalista firme Alexandar Cosmetics.
U tome su im pomagale devojke, iz nekoliko salona sa kojima dugi niz godina sarađuju, kao i kolege i koleginice koje rade u Alexandar Cosmetics-u na sasvim drugim poslovima, ali koje imaju ogromno iskustvo kada su u pitanju ove neobične „umetničke“ discipline.
A ona tanana nit koja spaja muziku i ovu firmu je, kako kaže Mladen, umetnost.
Nekada smatran zanatom, frizersko znanje je vremenom preraslo u kreativnost, postavilo pred sebe nove zadatke i pre svega orginalnost, što su sve elementi umetnosti. Isto se to može reći i za šminkanje, iliti slikanje po licu ili telu, gde je ljudsko telo platno a kozmetičar, šminker ili kako god onaj koji stvara nešto drugačije, neponovljivo, posebno. Jer, jedino tako je prihvatljivo i ima smisla. A najtraženije na štandu je bilo bukvalno sve. Bilo je puno posla i za frizersku i za kozmetičarsku branšu. Mladi iz Srbije su prednjačili u korišćenju ovih „usluga“ ali je ona istovremeno podjednako bila interesantna i strancima, kojih je bilo na EXIT-u, ali stidljivije i u manjem obimu. Jedna frizerska i jedna kozmetička stolica nisu bile dovoljne, pa je šator bio dopunjenen sa još četiri, a bilo je potrebe i za dodatnim prostorom. Da li je atmosfera i prilika ili kvalitet usluga tj. zanimljivih oslikavanja i šarenilo boja doprinelo tome, tek posetioci EXIT-a su propuštali i top koncerte večeri da bi se dodatno ukrasili.
Rambo Amadeus voli da otpeva kako se „oseća normalno kada se otkači totalno“, a EXIT je upravo mesto gde se mladi uživati u svojoj mladisti, a Alexandar Cosmetics im je samo malo u tome pomogao.

Više slika pogledajte  o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com