Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM BANJE Merkur obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta

Merkur obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Međunarodni dan fizioterapeuta 08.09.2013., obeležava se ove nedelje u Specijalnoj bolnici Merkur sa ciljem podizanja svesti o problemima krive kičme.
Tokom nedelje će biti održana predavanja deci osnovnih i srednjih škola u Vrnjačkoj Banji na temu „Prevencija deformiteta kičmenog stuba“. Nakon predavanje Merkurovi fizioterapeuti će održati javni čas vežbanja za pravu i zdravu kičmu.

Višesatno sedenje ispred računara i televizora, izostanak fizičke aktivnosti, školske torbe dovele su do toga da većina osnovaca, ali i srednjoškolaca u Srbiji, boluje od deformiteta kičme. Iako se često sagledavaju samo kao estetski problem, treba znati da bez sportskih aktivnosti, nema ni pravilnog razvoja dece.
Kroz istoriju se pominje veliki broj banjskih lekara koji su se bavili fizikalnom medicinom i čije su ordinacije u tom vremenu primenjivale najsavremenije fizikalne terapije. Otuda i ne čudi, što je 1978. godine pri izgradnji tadašnjeg stacionara Merkur izgrađen kompletan blok namenjen fizikalnoj medicini i rehabilitaciji.
Danas, spoj tradicije i savremene dijagnostike svrstavaju Merkur u jedan od vodećih centara fizikalne medicine i rehabilitacije.
Međunarodni dan fizioterapeuta, 8. septembar, obeležava se od 1951. godine u više od 100 zemalja sveta, radi skretanja pažnje javnosti na njihov rad i doprinos zdravlju ljudi, njihove mobilnosti i nezavisnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com