Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Studenti sa novosadskog FTN-a i iz Amsterdama u Business Parku Bački Petrovac

Studenti sa novosadskog FTN-a i iz Amsterdama u Business Parku Bački Petrovac

  • PDF

Prva domaća privatna industrijska zona, „Business Park“ Bački Petrovac, prošle godine je ugostila prvu generaciju studenata holandskog Univerziteta za primenjene nauke iz Amsterdama, zajedno sa studentima Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Poseta je za rezultat imala dugotrajne kontakte, nekoliko ozbiljnih prijateljstava i mnoštvo kreativnih ideja za poslovni razvoj.

Na obostrano zadovoljstvo, poseta se organizuje ponovo ove godine sa novom generacijom holandskih i srpskih studenata, koji će u posetu industrijskoj zoni „Business Park“ Bački Petrovac doći 19. i 20. septembra.
Zadatak za studente je jednostavan – predložiti strategiju razvoja privatne industrijske zone u Bačkom Petrovcu. Studentska očekivanja su velika. Domaći studenti očekuju da vide uspešnu domaću preduzetničku priču i svetsku poslovnu praksu kod nas. Strani studenti očekuju da vide nešto drugačije od onoga na šta su navikli u svojoj zemlji. O Srbiji su čuli mnogo, ali ništa od poznatih informacija nije bilo u vezi sa biznisom. Ovo je prilika da se upoznaju sa poslovnim okruženjem u opštini Bački Petrovac i da na bazi svog pozitivnog iskustva postanu ambasadori naše zemlje u Holandiji.
Sa druge strane, u Business Park-u se nadaju da će poseta rezultovati spektrom novih poslovnih ideja neopterećenih iskustvom, u čiju realizaciju se možda mogu uključiti i njihovi tvorci.
Ove godine, krug zainteresovanih strana za ovu saradnju se širi, te je i opština Bački Petrovac uzela učešće u organizaciji posete i podržala ovakvu inicijativu u potpunosti, sa nadom da se ovaj projekat proširi i na saradnju u domenu kulture i umetnosti.
Aleksandar Ostojić, Business Park Bački Petrovac
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com