Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija Novog Sada u novom prostoru

Turistička organizacija Novog Sada u novom prostoru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Novi info centar Turističke organizacije Novog Sada, otvoren je 1. oktobra, dan uoči početka 46. Međunarodnog sajma lova, ribolova, sporta i turizma, LORIST 2013. U Jevrejskoj ulici broj 10 (na uglu Jevrejske i Šafarikove ulice), prisutnim zvaničnicma, stručnjacima iz oblasti turizma, brojnim predstvnicima medija, prikazan je funkcionalan prostor površine od 170m² sa svim pratećim sadržajima.

Otvarajući ovaj prostor, predsednik Skupštine Grada Novog Sada, prof. dr Siniša Sević, pohvalio je aktivnosti zaposlenih u TONS-u za napredak turizma u Novom Sadu, neophodnog za razvoj strategije privrednog razvoja grada u kojoj turizam treba i mora da igra još značajnu ulogu, jer Novi Sad kao drugi grad u Srbiji po veličini, ima šta da ponudi turistima, od arhitekture preko kulturnih sadržaja, univerzitetskog centra, svega onoga što se dešava duž Dunava, i onoga što se nalazi na obroncima Fruške gore.
Branislav Knežević direktor TO je sa svojim timom odradio ogroman deo posla i jedan je od najzaslužnijih što je ova priča dobila srećan kraj.
-Uspeli smo da dobijemo lokal i da ga prilagodimo, da bude dostupan svima, da u njemu vršimo prezentacije i najavljujemo događaje značajne za Novi Sad. Ovaj prostor smo prilagodili tim potrebama, zadržali multi-medijalnu ulogu, turisti se polako privikavaju i imamo sve uslove za dobar rad. U narednom periodu pokušaćemo da ga što bolje dekorišemo, osmislimo i učinimo ga interesantnijim, dodaćemo jedan kutak za suvenire, a planiramo i kutak za knjige, iz oblasti kulture i turizma, istorije, dostupno i turistima i našim sugrađanima.
Ponosan sam i što je ovoliko ljudi došlo na otvaranje, jer to je znak da dobro radimo.
Ove godine smo organizovali velike događaje, brojne manifestacije, mnoge festivale, pripremili projekte koje ćemo predstaviti na sajmu, tako da sam i srećan da TONS radi punom parom - rekao je gospodin Knežević.
Novi Sad je postao brend grad sa desetak prepoznatljivih manifestacija, lokalne da ne spominjemo. Ove godine TO je podržala najveće događaje: EXIT, Ulične svirače, Dane Brazila, Youth fair... U narednoj godini TO planira grupisanje fastivala, da od nekoliko manjih napravi jedan veći događaj, jer festivali predstavljaju odličan turistički proizvod, čine grad „i poželjnim, i vidljivim, i pristupačnim“.
Ono što je posebno karakteristično za rad TO je da su obuhvaćene sve nacinalne zajednice koje živi na prostoru grada i to je jedna od najpozitivnijih tekovina poslednjih godina njenog rada. Ove godine otvorena je Jevrejska opština sa kojom je upostavljena dobra i kreativna saradnja, u pregovorima su sa novim župnikom, i predstoji „otvaranje“ za turističke posete Župne crkve Imena Marijinog, popularne Katedrale, i da se krene dalje u tom pravcu, jer to su objekti koji zaslužuju da imaju pristup.
Jedino su za sada Tvrđava i Dunav ostali po strani, ali smo dobili uverenje da su projekti za naredn godinu spremni, da se ovi lokaliteti učine interesantnijim za turiste i da se intenzivnije krene u smisleno korišćenje i tih turističkih resursa.
Na kraju, usledio je poziv svima da posete štand TONS-a na prestojećem LORIST-u gde će biti predstvljeni neki novi i interesantni projekti, a na osnovu iskustva ranijih godina, uvek neobičan, atraktivan štand sa brojnim sadržajima, biće mesto koje sigurno treba videti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com