Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Nova međunarodna priznanja studentima novosadskog PMF-a

Nova međunarodna priznanja studentima novosadskog PMF-a

  • PDF

Svake godine, fondacija CheckMark-Ger van Meel organizuje izbor najboljih diplomskih i master teza u oblasti hemije, a tradicionalno, studenti novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta bivaju nagrađeni, te je tako i ove godine jedna od nagrada došla na adresu ove cenjene visoko-školske ustanove.

Filip Šibul, doktorand sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, sa radom "Ekstrati vrsta roda Polygonum kao inhibitori biosinteze eikozanoida", osvojio je drugu nagradu. Prva nagrada će biti dodeljena Ani Tošić sa Hemijskog fakultet u Beogradu, a treća ide Aleksandri Stojiljković na beogradski Fakultet za fizičku hemiju.
S obzirom na to da su radovi prijavljeni ove godine bili vrlo kvalitetni, još četiri studenta je nagrađeno Sertifikatom izvrsnosti: Stela Murenji, Siniša Popov i Tamara Tomin sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, PMF, Univerzitet u Novom Sadu i Jelena Papan sa Hemijskog Fakulteta, Univerzitet u Beogradu.
Svečano uručenje nagrada, uz prezentaciju radova, održaće se 24. oktobra na Hemijskom fakultetu u Beogradu.
Inače, Fondacija CheckMark-Ger van Meel, osnovana je na inicijativu dr Branka Kolarića i Ger van Mell-a (vlasnik CheckMarka ) u leto 2007. godine. Kompanije koje učestvuju u programu su Astellas, Solvay Pharmaceuticals, Teva, Organon, Shell, SGS kao i univerziteti poput: Twente School of Management i Avans Hogeschool. Fondacija promoviše i stimuliše fizičko-hemijske, hemijske i biohemijske nauke i obrazovanje u Srbiji, a pruža izuzetne mogućnosti za usavršavanje srpskih studenata u holandskim kompanijama. Takođe, angažovana je na prikupljanju dodatnih sredstava ili opreme koju donira fakultetetima, kako bi se poboljšala praktična nastava za studente diplomskih studija.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com