Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA Jubilarni Festival muzičkih društava Vojvodine za vikend u Rumi

Jubilarni Festival muzičkih društava Vojvodine za vikend u Rumi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Jubilarni 50. Festival muzičkih društava Vojvodine biće održan 26. i 27. oktobra u Velikoj dvorani Kulturnog centra u Rumi.
Programom je predviđeno da u subotu, 26.10.2013. od 19,30 časova nastupe: Srpsko pevačko drušvo Ruma; Mešoviti hor "Tilina" SKUD "Heroj Janko Čmelik", Stara Pazova; Devojački hor "Prepodobni Rafailo Banatski", Zrenjanin; Mešoviti hor AKUD "Sonja Marinković", Novi Sad;

Mešoviti hor "Prepodobni Rafailo Banatski", Zrenjanin; Orkestar harmonika AKUD "Sonja Marinković", Novi Sad i kao gosti festivala "Musica Viva Primskovo", Kranj (Slovenija).
U okviru drugog festivalskog dana, u nedelju, 27. oktobra, od 19,30 časova, nastupiće:
Mešoviti hor KUD "Jedinstvo", Apatin; Mešoviti hor HKPD "Josip Jelačić", Petrovaradin;
Mešoviti hor "Juventus", Temerin; Mešoviti hor "Rozanov", Đurđevo i Mešoviti omladinski hor "Juventus kantat", Sombor.
Festival je takmičarskog karaktera, a ulaz na obe festivalske večeri je slobodan. Član Opštinskog veća zadužen za kulturu Miroslav Ninković poziva sve one koji vole ovu vrstu muzike, da dođu i svojim prisustvom uveličaju jubilej.
-Ovogodišnji program je zaista kvalitetan i ako tome još pridodamo veliki jubilej od 50 godina trajanja festivala, sigurni smo da su to dobri razlozi da posetioci dođu i uživaju oba festivalska dana. Takođe, treba istaći i da su Zavod za kulturu Vojvodine i Kulturni centar aplicirali kod Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje i dobili sredstva u iznosu od 300.000 i 100.000 dinara za organizaciju jubilarnog festivala - kazao je Ninković.
Festival finansiraju Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Opština Ruma. Organizatori FMDV su Opština Ruma, Zavod za kulturu Vojvodine, Savez amatera Vojvodine i Kulturni centar Ruma.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com