Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Ekskluzivni Multiactiv proizvodi na bazi filtrata puževe sluzi

Ekskluzivni Multiactiv proizvodi na bazi filtrata puževe sluzi

  • PDF

Nedavno je kozmetički brend Multiactiv, kompanije Yuco-hemija (Bački Jarak), promovisao novu liniju kozmetičkih preparata na bazi filtrata puževe sluzi, koja predstavlja pravi hit u svetu, a od skora se može naći i na našem tržištu.
Multiactiv kozmetika je brend sa dugogodišnjim iskustvom. Od samog osnivanja kompanija je dosledno sledila koncept proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda baziranih na vrhunskoj tehnologiji, kvalitetnim sirovinama poznatih svetskih dobavljača i pažljivo odabranim aktivnim komponentama.

S druge strane, nastojala je da konstantno prati svetske trendove i dostignuća u kozmetičkoj industriji, a kao potvrda tome su i najnoviji proizvodi nastali na bazi filtrata puževe sluzi: Multiactiv Ultra Energetska Krema i Ultra Regenerativni Serum.
-Filtrat puževe sluzi koji se koristi u proizvodima Multiactiv kozmetike, potiče od vrste puža koji je opstao preko 600 miliona godina zahvaljujući kompleksnom sekretu koji mu pomaže da svakodnvno obnavlja sva oštećenja nastala na njegovom tkivu, sposobnosti da ga konstantno regeneriše. Za nas kao proizvođače, a takođe i za buduće korisnike naših proizvoda je bitno da puževa sluz ima isto dejstvo i na ljudsku kožu - rekla je dip. Inž. tehnologije Vesna Jelenić, direktorka pogona kozmetike.
Puževa sluz je kompleksna mešavina prirodnih sastojaka koji su dugo prisutni u kozmetičkoj industriji i koriste se u širokom spektru proizvoda. To su pre svega Alantoin, Kolagen i Elastin, Enzimi i Antioksidansi, prirodni antibiotici, Vitamini A, D i C, Glikolne i Hijaluronske kiseline. Ove prirodne komponente blagotvorno deluju na kožu, štite je od oštećenja, infekcije, UV zračenja.
Alantoin stimuliše epitalizaciju, obnavlja i omekšava kožu, uklanja ožiljke i ubrzava zaceljivanje ranica i opekotina. Deluje i kao antiiritant štiteći kožu od spoljašnjih faktora.
Kolagen i Elastin daju koži jedrost i elastičnost. Dok Kolagen obezbeđuje strukturu i čvrstinu tkiva, dotle Elastin obezbeđuje njenu fleksibilnost.
Enzimi ublažavaju upale i čiste problematičnu kožu, Antioksidansi sprečavaju oštećenja ćelija i usporavaju njihovo starenje, a Vitamini A, C i D, na kožu deluju podmlađujuće, regenerišu je i daju joj vlažnost i mekoću.
Prirodni antibiotici deluju protiv bakterija prisutnih na koži: Ešerihija koli, Stafilokokus, kao i bakterije koje izazivaju akne čime štite kožu od infektivnih dejstava.
Glukolna kiselina čisti kožu i deluje poput blagog pilinga, uklanja mrtve ćelije sa površine kože i podstiče formiranje novih, pod uticajem Alantoina.
Hijaluronska kiselina potpuno vraća volumen i vlagu koži, jer se njeni molekuli spajaju sa Kolagenom i Elastinom i dodatno podstiču njihovu sintezu.
Hijaluronske kiseline dubinski vlaži kožu, Glikolna kiselina uklanja mrtve ćelije sa površine kože, čime omogućava stvaranje novih, Prirodni antibiotici utiču na kožu podložnu aknama, dok su Kolagen i Elastin zalužni za čvrstinu i elastičnost kože.
Sve to je potkrepljeno određenim čnjenicama i dokazima. Sa filtratom puževe sluzi rađene su razne studije. Studija iz 2004. godine pokazala je da intenzivni tretman u trajanju od 90 dana znatno utiču na smanjenje bora: duboke bore se smanjuju za 45,5% a “fine” za 26,7%. Studija iz decembra 2012. godine dokazala je da tretman filtratom puževe sluzi omogućava lakše umnožavanje ćelija i proizvodnju Kolagena.
Svi proizvodi su testirani i u okviru kuće, a oni su dokazali da već posle dve nedelje korišćenja Ultra energetske kreme vlažnost kože se povećava za 21,7%, a elastičnost za 57%. Razlog dobrih rezultata je što ovi kozmetički preparati sadrže izuzetno visok procenat filtrata puževe sluzi – 80%, što ih svrstava u kategoriju ekskluzivne nege i obezbeđuje im visoku delotvornost i blagotvornost na koži.
Oba promovisana proizvoda, Ultra energetska krema i Ultra regenerativni serum, sadrže filtrate puževe sluzi u količini od 80%, lagane su teksture i prijatnog mirisa namenjene svim starostnim dobima, kako muškarscima tako i ženama.
Ultra Energetska krema se nanosi na celo lice, obnavlja kožu i pruža hidrataciju, preventivno deluje na nastanak novih bora, dok se Ultra regenerativni serum, ciljano deluje na područja podložna borama, oko usana, očiju, na bore „smejalice“ i na bore na čelu. Zahvaljujući svojoj laganoj teksturi serum duboko prodire u kožu i efikasno obnavlja i pojačava strukturu kože, pružajući joj intenzivnu hidrataciju, sprečava da koža izgleda umorno i beživotno.
Bitno je napomenuti da je filtrat puževe sluzi uvozna sirovina koja se dobija tako što se puževi neagresivnom metodom stimulišu kako bi proizvodili što više sluzi. Da bi se dobila sluz odgovarajućeg kvaliteta puževi se ne smeju osetiti „napadnutim“, jer u tom slučaju ispuštaju toksine, i takva sluz se ne može upotrebiti. Prava životinja ničim nisu ugrožena.
Multiactiv kozmetika je danas sinonim za kvalitetnu negu kože i to će u budćnosti zasigurno i ostati, jer ne odustajemo od našeg mota, a to je - maksimalan kvalitet proizvoda - zaključila je Vesna Jelenić.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com