Tue03052024

Poslednja izmena:10:23:04 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Merkur obeležio svetski dan borbe protiv dijabetesa

Merkur obeležio svetski dan borbe protiv dijabetesa

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Svetski dan borbe protiv dijabetesa, 14. novembar, obeležen je u Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji, uz prigodne aktivnosti tokom cele protekle nedelje.
Kao eminentna ustanova koja je proglašena za Nacionalni edukativni centar, Merkur ima ulogu da podiže svest o šećernoj bolesti i na tu temu su održana predavanja u osnovnim i srednjim školama u Vrnjačkoj Banji.

Obzirom da je dijabetes bolest koja sve češće pogađa mlađu populaciju, ideja je bila da se mladi, kroz predavanja lekara, upoznaju sa rizicima koje nosi nezdrav način ishrane i fizička neaktivnost.
U Merkuru su, za sve zainteresovane, održavani Javni časovi kuvanja gde su kuvari, uz savete lekara specijaliste ishrane, pripremali zdrava i ukusna jela.
Penzioneri iz Vrnjačke Banje su imali priliku da, u prostorijama svog udruženja, besplatno provere nivo šećera u krvi i da od medicinskog osoblja Merkura dobiju savete o zdravim navikama koje će doprineti poboljšanju njihovog zdravstvenog stanja.
Edukacija o dijabetesu zahteva puno vremena i stručan kadar. U Merkuru svi pacijenti imaju mogućnost da prođu školu za obolele od dijabetesa, gde kroz predavanja, praktične demonstracije, razmenu iskustava i savete lekara stiču važna znanja koja im pomažu da žive uz ovu bolest.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com