Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Kulturno sklonište muzikom podržalo akciju IN je biti CLEAN

Kulturno sklonište muzikom podržalo akciju IN je biti CLEAN

  • PDF

Kreativni Novosađani su svojim sugrađanima 5. decembra 2013. godine upriličili interesantnu, humanu i edukativnu akciju pod nazivom "IN je biti CLEAN".
Organizatoru akcije, Rehabilitacionom centru "DUGA", priključili su se brojni pojedinci i institucije, organizujući više od 35 kreativnih radionica u okviru kojih su mladima predstavljene razne veštine, ne bi li im na taj način pružili idejni podsticaj za smislenije korišćenje slobodnog vremena, kako bi im pažnja bila usmerena ka kreativnosti, stvaralaštvu i dobrom zdravlju.

Radionice su bile organizovane iz oblasti slikarstva, glume, rukotvorina, fotografije, enigmatike, muzike – od tamburice do DJ-inga, fitness-a i plesa, folklore, brejkdensa, književnosti, stranih jezika, sportova, novinarstva, stranih jezika… Svi zainteresovani mogli su da se upoznaju sa radom izviđača i volontera…
Pored Kapuera akademije Novi Sad, Atletskog saveza Vojvodine i drugih, učešće je uzeo i Centar za muzičko obrazovanje"KULTURNO SKLONIŠTE". Učenici i nastavnici ove škole, priredili su celodnevnu muzičku radionicu osmišljenu kao javni čas u okviru kojeg su se smenjivali jedan za drugim muzičke nade, deca koja vole muziku i koja su svoje interesovanje za muziku pretočila u nešto svrsishodno, i njome ispunila slobodno vreme. Poseban segment predstavljale su otvorene radionice za sve one koji su želeli da se okušaju u pevanju, sviranju gitare, klavijatura, bubnjeva, DJ-ingu i maloj školi Rock'n'roll-a. Njima su pomagali profesori Petar Jelić, Svetlana Ceca Plada, Bane Tomić, Nenad Kojić, Vladimir Aćić, Aleksandra Berček Jelić i Ljubica Obradović.
Veoma posećene prostorije Studija “M” ličile su na sajam dobre energije, a svi učesnici zajedno sa posetiocima, poslali su poruku da snaga duha i kreativnosti može da pobedi sve poroke.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com