Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Osnovano Udruženje poljoprivrednika Dragačeva

Osnovano Udruženje poljoprivrednika Dragačeva

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Na predlog Inicijativnog odbora, koji čine: Dušan R . Ivanović iz sela Guče , Rade Dragović iz sela Rogače, Milan Radičević iz sela Milatovići i Perica Velisavljević iz sela Glog - Donji Dubac, u petak 6. decembra 2013. godine u velikoj sali zgrade Načelstva sreza dragačevskog u Guči, održana je Osnivačka Skupština Udruženja poljoprivrednika Dragačeva, uz učešće preko 60 poljoprivrednika.

Član Inicijativnog odbora Rade Dragović, svečano je otvorio Osnivačku Skupštinu Udruženja poljoprivrednka Dragačeva pozdravljajući prisutne goste i poljoprivrednike i posebno se zahvalio rukovodstvu Opštine Lučani, predsedniku Mladomiru Sretenoviću i zameniku predsednika dr Zorici Kovačević, na pomoći u osnivanju Udruženja poljoprivrednika Dragačeva i obećanoj pomoći za rad Udruženja, kroz obezbeđenje poslovnog prostora, opreme, sredstava za rad i saradnju u zajedničkim poslovima.
Osnivačku Skupštinu pozdravili su i Udruženju poželeli uspeh u budućem radu Mladomir Sretenović, predsednik Opštine Lučani, Dr . Zorica Kovačević, zamenik predsednika Opštine Lučani i Božo Joković, predsednik Udruženja Eko voće iz Arilja.
Na početku rada Osnivačke Skupštine, usvojen je dnevni red, izabrano Radno predsedništvo , zapisničar i dva overača zapisnika, posle čega je jednoglasno doneta odluka o osnivanju Udruženja poljoprivrednika Dragačeva sa sedištem u Guči.
Zatim je razmatran i usvojen Statut , kojim je uređen način rada Udruženja. Posle toga je izabrano rukovodstvo Udruženja poljoprivrednika Dragačeva. Za predsednika Skupštine izabran je dr Stevan Babić, doktor poljoprivrednih nauka iz sela Viča, a potpredsednici su Jovan Bugarčic, vlasnik Mlekare Moje Dragačevo iz sela Guča, Radiša Brkić, poljoprivrednik iz sela Donja Kravarica, Radosav Stevanović, vlasnik Mlekare Gaj iz sela Goračići, Marko Dostanić, vlasnik Mlekare Dikan kop iz sela Tijanje. U Izvršnom odboru je 15 poljoprivrednika, a u Nadzornom pet.
U ime novoizabranog rukovodstva Udruženja, prisutnima se na poverenju i izboru zahvalio dr Stevan Babić, predsednik Skupštine i potvrdio značaj organizovanja poljoprivrednika i naglasio odgovornost rukovodstva i svih članova za budući rad i realizaciju Programa Udruženja. Takođe je istakao da će veliki značaj u radu imati Odbori i Pododbori Udruženja, koji će biti formirani posle registracije Udruženja u Agenciji za privredne registre.
Posle izbora rukovodstva , razmatran je i usvojen Program rada Udruženja poljoprivrednika Dragačeva za 2014 . godinu.
Na kraju Osnivačke Skupštine, predsedavajući Dušan R. Ivanović je prisutnima putem video prezentacije detaljno prestavio program Studijskog putovanja u Sloveniju za 46 poljoprivrednika iz Dragačeva, koje je realizovan od 4 . do 7 . novembra 2013. godine u organizaciji Saveta za selo i Fonda za poljoprivredu Opštine Lučani.
Jedan od zaključaka sa Studijskog putovanja iz Slovenije je potreba organizovanja poljoprivrednika, što je upravo ralizovano osnivanjem Udruženja poljoprivrednika Dragačeva.
Dušan R. Ivanović

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com