Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Više turista u Novom Sadu potvrda dobrog rada Turističke organizacije

Više turista u Novom Sadu potvrda dobrog rada Turističke organizacije

  • PDF

Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) nastupila je tokom 2013. godine na preko 15 domaćih i inostranih sajmova, prezentacija i road show promocija. Medijska promocija izvršena je u preko 50 zemalja, a preko 200 inostranih predstavnika medija koji su posetili Novi Sad i nakon toga pisali o našem gradu.

Zahvaljujući izuzetnoj pažnji domaćih medija, TONS je imao skoro svakodnevnu prisutnost u domaćim medijima, što je bitno uticalo na povećanje svesti o značaju turizma za Grad Novi Sad.
U cilju poboljšanja saradnje i prilikom stvaranja „NS CITY CARD“ – turističke kartice, TONS je potpisao Protokole o saradnji sa većim brojem hotela i smeštajnih objekata, restorana, kao i JP „Parking servis“, JGSP „Novi Sad“, bioskopom Arena Cineplex, muzejima i galerijama, Srpskim narodnim pozorištem, Muzičkom omladinom, Fish Spa i td. Na ovaj način, imaoc kartice sebi je obezbedio popuste na korišćenje brojnih usluga. Takođe, potpisan je Protokol o saradnji sa vinarijom „Mačkov podrum“, Jevrejskom opštinom Novog Sada i Turističkom organizacijom grada pobratima Nižnji Novgorodom.
U 2012. godini je prvi put održan „Sajam omladinskog turizma“ koji je organizovan i ove godine i ima za cilj da umreži sve atraktivne predstavnike omladinskog turizma Balkana i da postane tradicionalna manifestacija koja će predstaviti Novi Sad kao urban grad i mesto okupljanja mladih.
Da idemo u korak sa svetskim tokovima, kada je u pitanju upotreba savremenih tehnologija u primeni promocije turizma, dokaz je igrica, koja se nalazi na našem sajtu: http://www.novisad.travel/igrica/index.html
Pored ovoga, radi se na pripremi novog sajta na stranici www.novisad.travel, a pre dva meseca počeli smo sa prodajom „NS CITY CARD“. Sredinom oktobra meseca promovisana je aplikacija „Novi Sad priča“, pripremljena u saradnji sa Telekomom Srbija, na srpskom i engleskom jeziku.
Aplikacijaje prilagođena pametnim telefonima koji imaju android platformu i ajfonima, a omogućava turistima da samostalno kreiraju svoju pešačku rutu.
Da smo popularna turistička destinacija govore brojni zvanični podaci, pa tako mesečna posećenost našeg web sajta iznosi između 9000 i 12000 poseta, a posetilaca iz inostranstva mesečno na našem sajtu bude oko 3000 (prema broju poseta: BiH, Hr, Slo, Ger, Mom, USA, FYROM, Aus).
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u periodu januar-oktobar 2013. godine u Novom Sadu je ostavreno blizu 100.000 dolazaka ukupno domaćih i stranih turista što je 5,7% više nego u istom periodu prošle godine, dok je ukupan broj noćenja domaćih i stranih turista imao rast od 4,1%.
U istom periodu broj dolazaka inostranih turista beleži rast od 14,1% a broj noćenja rast od 7,6% u odnosu na prethodnu godinu.
Kao jednu od svojih redovnih aktivnosti i načina promocije turizma Grada, kako na sajmovima tako i kroz naša dva info centra u Bulevaru M. Pupina 9 i Jevrejska 10, TONS je izdao i promo materijal u vidu mapa i vodiča grada. Urađena je korisna turistička mapa grada (srpski i engleski jezik) kao i mapa pešačkih tura (srpski, engleski i nemački jezik), a potom i mini vodič (srpski, engleski, nemački i rumunski jezik) i Vodič grada u sklopu „NS CITY CARD“ -a koji je dvojezičan. U pripremi je prevod publikacija kao i novog sajta na još nekoliko jezika.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com