Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Osnovna škola Svetozar Marković Toza iz Novog Sada najuspešnija u promociji i primeni informacione tehnologije

Osnovna škola Svetozar Marković Toza iz Novog Sada najuspešnija u promociji i primeni informacione tehnologije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 20. decembra 2013. godine održana je završna svečanost „Dani informatike u školama Vojvodine 2013“ na kojoj je dodeljena prestižna nagrada – plaketa „prof. Stjepan Han“, osnovnoj školi „Svetozar Marković Toza“ iz Novog Sada, najuspešnijoj školi u promociji i primeni informacione tehnologije.

„Dani informatike u školama Vojvodine“ je manifestacija koja se realizuje po četvrti put u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini pod pokrovitelјstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje upravu i nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK. Organizator i realizator ove manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike.
Plaketa „prof. Stjepan Han“ se dodelјuje svake godine najbolјoj školi iz oblasti informatizacije škola u Vojvodini. Istovremeno u okviru ove manifestacije nagrađene su i škole, nastavnici i učenici koji su u određenim aktivnostima postigli izvanredne rezultate u ovoj godini. Cilј ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.
Skup je pozdravio mr Andor Deli, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice koji je rekao da je plaketa „prof. Stjepan Han“ način da se škole i nastavnici podstaknu da što više upotrebljavaju informacione tehnologije u školama u procesu obrazovanja. Zatim je prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu pozdravila sve prisutne.
Ispred Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu prisutne se obratio dekan Fakulteta, prof. dr Dragan Soleša. On je istakao da je ova manifestacija od velikog značaja za FIMEK, s obzirom da je u planu realizacija novog studijskog programa iz oblasti informacionih tehnologija.
Prisutne su pozdravili i prof. dr Zita Bošnjak, prorektorka za nastavu na Univerzitetu u Novom Sadu i prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka.
O značaju i rezultatima projekta „Dani Informatike u školama Vojvodine“ govorio je autor projekta i predsednik Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, prof. dr Slobodan Popov.
Prof. dr Ilija Ćosić, profesor Fakulteta tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, prisutnima je približio lik i delo prof. Stjepana Hana u čiju čast je i organizovana ova manifestacija.
Nagrađenim školama, nastavnicima i učenicima dodeljene su prigodne nagrade za postignute rezultate, a glavnu nagradu plaketu „prof. Stjepan Han“ i laptop računar OŠ „Svetozar Marković Toza“ uručili su mr Andor Deli i prof. dr Dragan Soleša.
Nakon dodele nagrada upriličen je koktel za sve prisutne, kao i demonstracija ostvarenja iz oblasti robotike i FILMića.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com