Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Brojni zanimljivi programi TO Beograda u Srpskoj Novogodišnjoj nedelji

Brojni zanimljivi programi TO Beograda u Srpskoj Novogodišnjoj nedelji

  • PDF

Povodom proslave pravoslavne Nove godine, Siniša Mali, predsednik Privremenog organa, otvoriće 13. januara celodnevni program za najmlađe sugrađane pod nazivom "Beograd najmlađima". Manifestacija , koju organizuje grad Beograd, održaće se na platou ispred Starog dvora s početkom u 14 časova.

Brojni animatori, klovnovi, igrači na štulama, gutači vatre i dečji horovi zabavljaće mališane do 20 časova. Najmlađe će, u 17 časova, obradovati i predstava "Sportakus spasava sport u Srbiji".
Grad Beograd poziva mališane da učestvuju u akciji "Nacrtaj najleši deo grada", a najbolji će biti nagrađeni slatkim paketićima.
Najmlađe posetioce i njihove roditelje animiraće srpski srednjovekovni vitezovi, čije će veštine približiti članovi udruženja "Svibor". Glumci pozorišta "Dadov" čitaće deci bajke, a di-džejevi će pružiti muzičku podršku manifestaciji. Satnica događaja biće objavljena na sajtu Beograd.rs
Za goste Beograda u Srpskoj Novogodišnjoj nedelji, turistička organizacija grada, pripremila je zanimljiv program, a ovom prilikom navodimo tri.
U okviru prvog: "Savamala – creative district", promovišu se posebnosti jednе od najstraijih beogradskih četvrti. Pešačkog je karaktera i održava se svake subote od 12-14 časova. Polazna tačka je Mikser House (Karađorđeva 46), a obilazak u pratnji licenciranog vodiča na engleskom/srpskom jeziku, traje 120 minuta. Cena ulaznice od 1800 dinara, obuhvata ulazak u znamenita zdanja Savamale, kao I specijalitete – balkanski suši i čokanj rakije, i poklon souvenir - maramu sa mapom kvarta.
Pored istorijskih činjenica, tura stranim turistima i sugrađanima prikazuje urbane mitove kvarta, ruši tabue i predstavlja Savamalu kao novo uporište dizajna, kulturnih dešavanja i uzbudljivog noćnog života.
Za one koji žele da saznaju nešto više o životu u Beogradu u vreme vladavine dinastije Obrenovića, je program – “Na kafi kod Kneginje Ljubice”. Kustoskinja Muzeja grada Beograda obučena u kostim iz perioda kneginje Ljubice kao domaćica svoje palate dočekaće posetioce. Pored osnovne istorijske priče saznaćete i kako su se oblačile srpske vladarke, kako su vodile domaćinstvo, vaspitavale decu, kakve su ukrase stavljale na kosu... Program podrazmeva performans kustoskinje Muzeja grada Beograda, uz posluženje – kafu i ratluk, te obilazak konaka. Mestro održavanja je Konak kneginje Ljubice u Ulici Kneza Sime Markovića 8, a termin u trajanju od 60 minuta je petkom u 17 časova i subotom u 10 časova, uz cenu ulaznice od 350 dinara. Maksimalan broj posetilaca ovog programa je 30 osoba.
Turisti koji žele da upoznaju Beograd šetajući se gradskim ulicama i uživajući u interesantnoj priči vodiča o istoriji grada, arhitekturi i životu Beograđana, ovu turu mogu da imaju svake subote u 11 časova (srpski) ili 13 časova (za englesko govorno područje). Nakon okupljanja ispred Turističko informativnog centra u Knez Mihajlovoj broj 5, u trajanju od puna dva časa i cenu od 300 dinara, zainteresovani će upoznati uže jezgro grada, Beogradsku tvrđavu, kao i najveći zeleni pojas Beograda, park Kalemegdan.
Za besplatne informacije o turističkim programima razgledanja grada pozovite Beokom servis: 0800 110 011. Poziv je besplatan. Turistički informativni centar u Knez Mihailovoj 5 radi od ponedeljka do subota od 9-21; a nedeljom od 10-15 časova. Sve programe i detaljnije informacije mogu se videti na www.travel-belgrade.com
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com