Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Srbija zemlja partner Sajma turizma u Štutgartu

Srbija zemlja partner Sajma turizma u Štutgartu

  • PDF

Srbija je zemlja partner na ovogodišnjem Sajmu turizam koji se održava u Štutgartu od 11-19. januara. U okviru promocije naše zemlje organizovane su brojne aktivnosti, konferencije za novinare, svakodnevni nastupi folklornog ansambla „Ivo Lola Ribar“, predstavljanje proizvođača suvenira itd.

Srbiju su na otvaranju predstavljali Gordana Plamenac, direktorka TOS-a i Aleksandar Stevanović, savetnik ministra privrede, koji su govorili o turističkoj ponudi gradova, kulturno-istorijskoj baštini, mogućnostima aktivnog odmora u prirodi i na Dunavu, gastronomiji, tj. „hrani sa dušom“ i najznačajnijim manifestacijama.
Srpski štand su prethodnih dana posetili Aleksandar Bonde, ministar prostornog planiranja i zaštite potrošača Baden Virtemberga, Roland Blajnrot, direktor štutgardskog sajma, generalni konzul Božidar Vučurović sa saradnicima i brojni posetioci, kako žitelji Nemačke, tako i Srbi koji žive u ovom delu Evrope, i brojni državljani bivših jugoslovenskih republika. Na izlagačkom prostoru od 120 m2 u hali 4 štutgartskog sajma, Srbija od 11-19. januara predstavlja i „online“ kampanju „Lifestyle Serbia“ prevashodno namenjenu mladima, koji treba da pokažu, koristeći društvene mreže, šta je stil njihovog života u Srbiji.
Velikom broju posetilaca na štandu Srbije dostupna je ponuda Turističke organizacije Beograda, Novog Sada, Subotice, Vršca, Bačke Palanke, Turističke organizacije Vojvodine, Gradske turističke organizacije Kragujevca, organizatora putovanja iz Srbije, Nemačke i drugih zemalja.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com