Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Srem da bude prepoznatljiva turistička destinacija u Srbiji

Srem da bude prepoznatljiva turistička destinacija u Srbiji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Povezivanje turističkih poslenika Srema i početak saradnje na zajedničkim pojavljivanjima na domaćim, ali i međunarodnim sajmovima turizma, bili su tema radnog sastanka pod nazivom „Turizam u Sremu - da potencijali postanu resursi“, koji je u organizaciji Turističkog info centra opštine Pećinci održan u Etno kući u Kupinovu 15.01.2014. godine.

Već na prvom radnom sastanka kojem su prisustvovali predstavnici turističkih organizacija iz celog Srema, napravljen je prvi korak ka daljoj saradnji u smislu zajedničkog nastupa na sajmovima turizma, ali i započinjanja poslova na izradi projekata, koji bi doprineli jačanju konkurentnosti turizma i pozicioniranju Sremskog okruga na turističkoj mapi Srbije. Ovom prilikom konstatovano je da su eko, etno i agro turizam neke su od smernica ka daljem planiranju strategije razvoja turizma u Sremu.
Obedska bara i Kupinovo turističke su uzdanice opštine Pećinci.
Rumska opština ima razvijenu i bogatu ponudu iz oblasti kulturno-istorijskog turizma, a u planu je dalji razvoj ruralnog i sportsko-rekreativnog turizma.
I u Turističkoj organizaciji opštine Inđija već imaju razrađenu turističku mapu, te će kroz razne projekte pokušati da dođu do sredstava kako bi nastavili da se bave promocijom i unapređenjem kvaliteta turističke ponude i sadržaja.
Zaključak sastanka je da Srem ima veliki turistički potencijal i da samo daljom saradnjom i stavom da jedni drugima nisu konkurencija već vetar u leđa, sremske opštine mogu da pariraju velikim turističkim centrima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com