Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Ambasador Gruzije David Bakradze posetio Fakultet tehničkih nauka

Ambasador Gruzije David Bakradze posetio Fakultet tehničkih nauka

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu posetila je četvrtak, 16. januara delegacija iz Gruzije, koju je predvodio njegova ekselencija gospodin ambasador David Bakradze, zajedno sa potpredsednikom Udruženja za unapređene ekonomske i kulturne saradnje Srbije i Gruzije Draganom Kovačevićem i članom ekonomskog saveta udruženja Aleksandrom Stamenkovićem. Delagaciju iz Gruzije ugostili su prodekan za finansije i razvoj prof. dr Vladimir Katić, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Dragan Šešlija, prodekan za nastavu prof. dr Dragiša Vilotić i stručna saradnica u Službi za međunarodnu saradnju Dragana Nikolić.

Njegova ekselencija ambasador Gruzije David Bakradze zahvalio se na gostoprimstvu i na sastanku istakao da je Fakultet tehničkih nauka veoma ugledna institucija u okviru Univerziteta u Novom Sadu sa kojom želi da se nastavi saradnja u okviru Sporazuma koji je potpisan 2012 . godine .
Ambasador Bakradze izrazio je zadovoljstvo učestvovanjem Fakulteta tehničkih nauka u projektu "Dunavski univerziteti". Takođe je pohvalio rezultate FTN-a u naučno-istraživačkom smislu, kao i saradnju sa privredom. Njegova ekselencija David Bakradze posebno je bio zainteresovan za studijske programe koji se realizuju na engleskom jeziku na Fakultetu tehničkih nauka.
Prodekani FTN-a ukratko su predstavili Fakultet tehničkih nauka i naglasili da se raduju saradnji sa univerzitetima u Gruziji koja može da se odvija u pravcu razmene studenata i nastavnika, naučno-istraživačkog rada i zajedničkog konkurisanja za međunarodne projekte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com