Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Kongresna i turistička ponuda Beograda u Ljubljani

Kongresna i turistička ponuda Beograda u Ljubljani

  • PDF

Povodom učešća Turističke organizacije Beograda na kongreskoj berzi Conventa i sajmu turizma Alpe Adria, u Ljubljani je u sredu, 22. januara, održana konferencija za medije u organizaciji Ambasade Republike Srbije u Sloveniji.
Na konferenciji, kojoj je prisustvovalo preko 20 predstavnika medija iz Slovenije, Miodrag Popović, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda prezentovao je kongresnu i turističku ponudu Beograda za slovenačko tržište, planove i projekte za nastupajuću turističku sezonu i mogućnosti za „city break“ u Beogradu.

Pored aktuelnih turističkih atrakcija Beograda, novih hotela i programa razgledanja grada, predstavljen je i kalendar događaja za 2014. godinu koji je posebno atraktivan za mlade turiste iz Slovenije.
Tokom prezentacije Beograda izraženo je veliko interesovanje za investicije u oblasti turizma u Beogradu, kao i saradnju između Ljubljane i Beograda u cilju zajedničkih aktivnosti na tržištima tzv. dalekih destinacija.
Inače, Turistička organizacija Beograda 22. i 23. januara učestvuje na kongresnoj berzi jugoistočne Evrope Conventa na kojoj zainteresovanim kupcima predstavlja kongresnu infrastrukturu Beograda i mogućnosti za organizovanje konferencija, kongresa i drugih poslovnih skupova, dok će od 29. januara do 1. februara nastupiti i na sajmu turizma Alpe Adria prezentujući turističku ponudu Beograda za tržište Slovenije.
Sa oko 36.000 gostiju tokom 2013. godine, turisti iz Slovenije se nalaze na prvom mestu po broju posetilaca u Beogradu.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com