Sun04142024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Pametno iskoristi dan na PMF-u

Pametno iskoristi dan na PMF-u

  • PDF

Nakon kraće pauze za vreme praznika i školskih raspusta, Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu, i u ovoj godini nastavlja sa zanimljivim aktivnostima.
Osim BESPLATNE PRIPREMNE NASTAVE, koja više od 10 godina okuplja zainteresovane srednjoškolce, ove zime Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, prvi put organizuje manifestaciju "Hemijski vikend - pametno iskoristi dan".

Pripremna nastava počinje 1. februara u 10.00 časova i potrebno je samo doći u zgradu Departmana (Trg Dositeja Obradovića 3, Plava zgrada) u naznačeno vreme i prijaviti se za nastavu.
"Hemijski vikend" je sadržaj osmišljen specijalno za srednjoškolce i pruža celodnevnu aktivnost koja predviđa radionice, zanimljiva predavanja i učešće u "Naučnoj kuhinji" naših poznatih "kuvarica" Marije i Sanje. Već sami nazivi radionica (Boje u tami, Biohemija mamurluka, Lična karta molekula, Životna sredina i zdravlje, Šareni svet hemije) donekle otkrivaju o čemu se radi, a predavanja su o aktuelnim temama koje nas sve zanimaju (Sportski suplementi, Flaširana voda, Biohemija mamurluka i druga).
Program su osmislili profesori i istraživači sa Departmana, imajući u vidu da ceo sadržaj mora biti edukativan, ali i zanimljiv i zabavan.
"Hemijski vikend" će se organizovati u februaru i martu, subotom od 11 do 16 časova, namenjen je pre svega, ali ne i isključivo srednjoškolcima koji bi želeli da saznaju više o hemijskim naukama, a za učesnike je obezbeđen i ručak. Ukoliko se za to ukaže potreba, postoji mogućnost organizovanog prevoza iz ostalih gradova Vojvodine. Datumi kada se možete pridruži i pametno iskoristiti dan su: 22. februar, 1. i 22. mart ove godine, od 11 časova.
I ova manifestacija je besplatna, a zainteresovani treba samo da dođu u zgradu Departmana u najavljeno vreme (Trg Dositeja Obradovića 3, Plava zgrada).
Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, kontakt je Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com