Fri04192024

Poslednja izmena:08:43:12 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Stefanu Đurđeviću Svetosavska nagrada Fakulteta tehničkih nauka

Stefanu Đurđeviću Svetosavska nagrada Fakulteta tehničkih nauka

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Tradicionalna Svetosavska svečanost kao i dodela diploma magistrima tehničkih nauka i master inženjerima, održana je u ponedeljak, 27. januara 2014. godine sa početkom u 12 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka. Svečanosti su pored uprave Fakulteta tehničkih nauka na čelu sa dekanom, prof. dr Radetom Doroslovačkim, prisustvovali i rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Miroslav Vesković i Protojerej Stavrofor Nedeljko  Zubović.

Nakon što je hor Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" pod dirigentskom palicom Jovana Travice izveo Svetosavsku himnu i Protojerej Stavrofor Nedeljko Zubović izgovorio Svetosavsku besedu, usledila je dodela nagrada najboljim studentima promocije, promocija magistara tehničkih nauka i master inženjera.
Fakultet tehničkih nauka tradicionalno dodeljuje Svetosavsku nagradu najboljem studentu FTN-a za prethodnu školsku godinu, koji je studije završio u predviđenom roku, sa prosečnom ocenom 10.00. Dobitnik Svetosavske nagrade za školsku 2012/2013. godinu je Stefan Đurđević, master inženjer grafičkog inženjerstva i dizajna, kome je Fakultet tehničkih nauka uz povelju i knjigu,  dodelio i vrednu novčanu nagradu od 40.000 dinara. 
Stefan Đurđević je rođen 17. jula 1989. godine. Završio je gimnaziju " Branko Radičević" u Staroj Pazovi sa odličnim uspehom i Vukovom diplomom, a nakon toga upisao je studije na Fakultetu tehničkih nauka, na studijskom programu Grafičko inženjerstvo i dizajn. Sve godine studija završavo je najkasnije u julskom roku sa prosečnom ocenom 10.
Diplomu master inženjera stekao je 2013 . godina na Departmanu za grafičko inženjerstvo i dizajn, sa prosečnom ocenom 10. Tokom studija učestvovao je na mnogim takmičenjima i osvojio zapažene rezultate. Na takmičenju "ING" u Zagrebu osvojio je 1. mesto. Nagrađen je i na takmičenju "Putujuća izložba", koje je održano u Ukrajini, Finskoj, Rusiji i Srbiji. Bio je stipendista Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu i dva puta stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije. Trenutno je student doktorskih studija na Fakultetu tehničkih nauka gde je od 2013 . godine i zaposlen kao saradnik u nastavi.
Inače, do sada je Fakultet tehničkih nauka upisalo 60.443 studenata, a diplome inženjera steklo je 16.218 studenata.

Tekst: Marija Nenadović
Fotografije: Sava Simić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com