Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Centar za dijagnostiku i lečenje veoma teških kardiovaskularnih bolesnika otvoren u SB Merkur

Centar za dijagnostiku i lečenje veoma teških kardiovaskularnih bolesnika otvoren u SB Merkur

  • PDF

U Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji, u sredu, 29. januara 2014. godie, svečano je otvoren Centar za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga (HISPA). Centar je otvorio doc. dr Nebojša Tasić, uz prisustvo direktora SB Merkur mr dr Dejana Stanojevića, pomoćnika direktora za medicinske poslove dr Nade Lazarević Pejović, velikog broja medicinskih radnika i predstavnika medija.

HISPA predstavlja mrežu visoko stručno osposobljenih i savremeno opremljenih specijalizovanih centara za dijagnostiku i lečenje veoma teških kardiovaskularnih bolesnika na teritoriji naše zemlje i širom Balkana. Ovaj centar ima za cilj da pravovremeno i efikasno identifikuje, dijagnostikuje, leči i dugoročno prati bolesnike sa kardiovaskularnim rizikom. Obzirom da ovakav pristup zahteva izuzetno visoko osposobljene kadrove kao i adekvatan prostor za obavljanje pregleda SB Merkur je, po rečima prisutnih, upravo pravo mesto za to jer poseduje sve navedeno.
Doc. dr Tasić je ovom prilikom održao predavanje o značaju HISPA-e u savremenoj dijagnostici, lečenju i rehabilitaciji bolesnika sa povišeni kardiovaskularnim rizikom sa posebnim osvrtom na bolesnike sa dijabetesom. Po završetku predavanja doc. dr Tasić i direktor SB Merkur mr dr Stanojević su odgovarali na pitanja prisutnih mediciskih radnika i novinara.
Otvaranje ovako složenog centra je još jedna u nizu potvrda kvaliteta SB Merkur, ujedno i velika pogodnost i prednost za meštane Vrnjačke Banje, goste Merkura i žitelje okolnih gradova koji će na jednom mestu imati mogućnost za dijagnostiku i lečenje kardiovaskularnih bolesti.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com