Wed10042023

Poslednja izmena:11:58:31 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Povezivanje Crédit Agricole banke Srbije sa naukom

Povezivanje Crédit Agricole banke Srbije sa naukom

  • PDF

Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Univerziteta u Novom Sadu, od 3. do 7. februara je domaćin Evropske studijske grupe za rešavanje aktuelnih problema koji se javljaju u industriji. Pedesetak matematičara iz Srbije, Austrije, Mađarske, Poljske, Bugarske i Makedonije na inovativan način pokušaće da daju konkretna rešenja na različite probleme šest kompanija, koje su uključene u rad ove studijske grupe.

Jedna od kompanija koja je će na ovaj način pokušati da reši svoj problem je i Crédit Agricole banka Srbije. Gospodin Miroslav Nićin, član Izvršnog odbora Crédit Agricole banke Srbije je prisustvo svoje kompanije na ovom skupu obrazložio time da je u njihovom interesu da pronađu optimalno rešenje za pojedine probleme, kako što je npr. smanjenje troškova.
-U ovom slučaju mi smo kandidovali problem smanjivanja troškova punjenja bankomata, želeći da bankomati svakodnevno budu puni novca, a s druge strane da imamo što manje troškova, plaćanja agencijama da te bankomate napune. S te strane mi želimo našim klijentima omogućiti da u svakom trenutku imaju mogućnost podizanja novca na bankomatima, a sa druge starane da troškovi naše kompanije budu što niži - obavestio je gospodin Nićin i dodao da Crédit Agricole banka na teritoriji Srbije ima ukupno 150 bankomata, od toga je 65 izvan mreže banke, na nekim udaljenim lokacijama, u Novom Sadu desetak, čime je tržište Novog Sada za sada dobro pokriveno. Nedostatak para u bankomatima značio bi potencijalan gubitak klijenata, koji bi u tom slučaju koristili bankomate drugih banaka. Na saradnju sa akademskim stručnjacima Crédit Agricole banka Srbije odlučila se na osnovu primera dobre prakse matične banke u Francuskoj, koja održava tesnu povezanost sa naukom.
-Na taj način često imamo priliku da čujemo da su neka rešenja koja su kandidovana od strane banke nauci, upotrebljena u realnoj praksi i da daju jako dobre rezultate. Povedeni tim primerom, između ostalog, odlučili da se uključimo u rad ove studijske grupe - objasnio je gospodin Nićin. Crédit Agricole Bank je jedna od prvih deset banaka u svetu. Godine 2006. je preuzela domaću Meridijan banku i od tada u potpunosti funkcioniše po lokalnim pravilima i pravilima matične banke u Francuskoj, trudeći se da svake godine ostvari što bolje rezultate i ne razočara ni svoje akcionare ni svoje klijente, kojih svake godine ima sve više. Crédit Agricole Bank je komercijalna banka i pokriva sve aspekte privrede, velike klijente i stanovništvo dok je banka u Francuskoj fokusirana na poljoprivredu. Poslednje dve-tri godine i Crédit Agricole u Srbiji funkcioniše u skladu sa projektom i sve je više fokusirana na poljoprivredu. U prilog tome govori i činjenica da je Crédit Agricole banka Srbije tri godine generalni sponzor Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.
-Mi kao banka pratimo tržište i za naše klijente imamo uvek dobru ponudu. Sada više nemamo nikakav problem da akviziramo nove klijente, oni sami dolaze kod nas, čime se povrđuje njihovo poverenje u naš rad i briga da stvorimo uslove kojima bi svi bili zadovoljni – sa zadovoljstvom je naglasio Miroslav Nićin.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com