Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF poziva srednjoškolce da pametno iskoriste vikend

PMF poziva srednjoškolce da pametno iskoriste vikend

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Želići da pomognu svim onim srednjoškolcima koji najesen nameravaju da upišu studije na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno matematičkog fakutlteta u Novom Sadu, rukovodstvo fakulteta odlučilo je da organizuje tzv. matematički vikend. Pripreme za prijemni ispit, potpuno besplatno, vodiće iskusni nastavnici Prirodno matematičkog fakulteta, prof. dr Đurđica Takači i prof. dr Dragan Mašulović, koji već nekoliko godina predaju i u srednjoj školi. Nastava će se održavati subotom od 10 do 14 časova, počevši od 22. februara 2014. godine.

Programom su obuhvaćene sledeće oblasti: Sređivanja izraza; Rešavanje i diskusija rešenja linearnih, kvadratnih i jednačina viših stepena; Rešavanja trigonometrijkih jednačina; Rešavanje ekponecijalnih i logaritamskih jednačina; Analiza toka i grafičko predstavljanje najvažnijih elementarnih glavnih funkcija (linearne, kvadratne, racionalne, trigonometrijske, ekponencijalne, logaritamske); Planimetrije; Geometrije; Kombinatorike i Osnova programiranja.
Svi zainteresovani, bez ikakve prethodne najave, treba samo doći na Departman za matematiku i informatiku i priključe se grupi đaka koji pohađaju pripreme.
Takođe u subotu, pripreme kreću i na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine uz propratnu manifestaciju "Pametno iskoristi vikend”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com