Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Ivanka Tasić jedna od Naj žena u izboru Blic žene

Ivanka Tasić jedna od Naj žena u izboru Blic žene

  • PDF

Jedna od privilegija novinarske profesije, osim lepote koju sama po sebi nosi, je i istraživačko-otrkrivalačka misija i pronalaženje nedovoljno poznatih i promovisanih, a vrednih, jedinstvenih ličnosti, mesta i događaja, koje druge inspirišu na akciju.
Jednu tako uspešnu misiju, već sedam godina unazad, sprovodi magazin „Blic žena“, koji je 19. februara 2014. godine, za najupečatljivije priče u protekloj 2013. godini, dodelio nagrade „Naj ženama“ pod motom „Nije teško biti čovek“.

Njih deset se bave različitim profesijama i različitih su životnih dobi. One svojim primerom pokazuju kako je lepo biti čovek, one pomeraju granice. Među njima, ne slučajno, našla se i Ivanka Tasić, vlasnica Turističke agencije PanaComp-Zemlja Čuda, koja je drugo ime za Srbiju.
U obazloženju stoji da“ Ivanka Tasić živi za turizam. Otkriva svetu najlepšu stranu Srbije. Njena agencija "PanaComp" počiva na dobroj duši srpskog domaćina koji sve što ima iznosi na sto”.
O izboru u deset Naj žena Ivanka kaže da je i počastvovana, ali i malo zabrinuta. Budući da je na dodeli nagrada, upriličenoj u restoranu “Diva” u sklopu “Grand kasina”, upoznala, po njenim rečima, fantasitčne žene, mnogo bolje od nje, kao što je dr Emilija Nestorović, koja je jedina žena u grupi lekara koji su uradili transplataciju srca, Ružica Popović, predsednica Fondacije “Humano srce Šapca”, koja je za sada obezbedila krov za 45 porodica, i mnoge druge.
Skromnost u isticanju sebe uvek je bila vrlina ljudi sigurnih u sebe i ono čime se bave.
-Uvek je radost biti u takvom jednom društvu, ali znam da je to još veća obaveza ili odgovornost u profesiji kojom se bavim - rekla je gospođa Tasić, posebno ističući značaj medija za prezentaciju jedne lepše i bolje Srbije, Srbije onakva kakva jeste i kakvu želi da je vide i stranci.
Mesto turizma u privrednoj i opštoj slici jedne zemlje, sve više zauzima mesto koje mu pripada zahvaljujući i ovakvim pregaocima. Turizam po uverenju Ivanke Tasić i svim profesionalcima u ovom poslu, ima veliku snagu da mobiliše veliki broj ljudi, privrednika i institucija. Turizam je jedan širok vid promocije zemlje, turizam obuhvata i istoriju, i kulturu, poljopirivredu, sve ono čime jedna zemlja može da se predstavi i ponosi.
Poseban akcenat u radu i priznanje Ivanka Tasić dobila je na polju uključivanja seoskih domaćinstava i animiranja i edukovanja žena za prijem gostiju. Kao ženi profesionalcu, imaju u nju puno poverenje, senzibilitetom je bliža njima, neposrednije joj se obraćaju.
-Kako god mi voleli da verujemo da su one intezivno uključene, žene na selu su dosta zapostavljene. Međutim, mlade žene su inicijativnije, a naša dužnost je da im se više okrećemo i posvećujemo, i da im dajemo što više šansi i povoljnosti, jer posao sam po sebi može da bude uspešan samo onda kad je mlad čovek involviran u sve što se oko turizma dešava. Zato je investicija u mlade sigurna investicija - tvrdi Ivanka Tasić.
Ivanka Tasić i TA PanaComp „Zemlja Čuda“ je i ove godine pripremila nove kulturne ture bazirane na našem nasleđu, primarni motiv putovanja sa ovom agencijom, i saradnju sa susedima iz Mostara, Sarajeva, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i zemalja u okruženju. PanaComp će se predstaviti i na Sajmu turizma u Beogradu, sa novim projektima, dogovoreni su obrazovni sastanci, konferencije za dijasporu na kojima ćemo dati doprinos u Dunavskom centru za kompetenciju, jer sa svojim tržištem ulazimo u Evropsko veće kulturnih ruta.
TOPSRBIJA je Ivanki Tasić poželela da i sledeće godine bude najbolja na što je ona odgovorila:
-Naše je da ovu nadahnutu energiju prosleđujemo dalje i širimo pozitivnu sliku, budemo što bolji, što više se družimo, sa dobrim dobavljačima i novinarima koji će pratiti i objavljivati naše rezultate, a sigurna sam da će sledeće godine neke druge žene biti odabrane jer će to zaslužiti.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com