Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Informatika, novi studijski program na FIMEK-u

Informatika, novi studijski program na FIMEK-u

  • PDF

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK, jedan od tri fakulteta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu od 2000-te godine, kada je osnovan, svojim studijskim programima, profesionalnim kadrovima, kao i uslovima studiranja, u potpunosti je usklađen sa savremenim trendovima reforme visokog obrazovanja u Evropi. Sa svojih petnaest akreditovanih programa na tri naučna polja, FIMEK zauzima najviše mesto kada su u pitanju kvalitet obrazovanja i mogućnost sticanja znanja na svim nivoima.

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment od 25. februara 2014. godine se može pohvaliti sa novim strudijskim programom - Informatika. Završetkom osnovnih akademskih studija u trajanju od 4 godine student stiče zvanje diplomiranog informatičara, posle kojih može nastaviti master studije u trajanju od jedne godine.
-Otvaranjem ovog studijskog programa proširena je lepeza delatnosti fakulteta koja se sada širi i u prirodno-matematičko polje. Uvođenje ovog studijskog programa predstavlja vrh našega uspeha i ulazak u društvo najboljih, jer je Informatika zanimanje i profesija za XXI vek - rekao je dekan FIMEK-a, prof. dr Dragan Soleša.
Studijski program – Informatika, koncipiran je u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Bolonjskom deklaracijom sa ciljem pružanja sadržajnog i kvalitetnog obrazovanja, radi formiranja i osposobljavanja kompetentnih i društveno odgovornih stručnjaka, koji će biti svestrano osposobljeni za rad u privredi, u bankarskom sektoru, u telekomunikacijama, u medijima i slično, kao i za uspešno izvođenje nastave iz računarstva i informatike kako u osnovnim tako i u srednjim školama.
Naglasak je stavljen na isticanje individualnog, kreativnog razvoja studenta, timski rad, sticanje praktičnih znanja i korišćenje savremene tehnologije. Nastava se ostvaruje u malim grupama i mentorskom radu, kroz uspostavljanje neposrednog kontakta student-profesor.
Mogućnost upisa imaće svi učenici završene gimnazije ili srednje škole tehničke struke.
Na kraju, dr Soleša je izneo još jedan razlog zbog čega budući studenti treba da dođu na FIMEK, a ne negde druge:
-Zato što smo ušli u društvo najboljih fakulteta. Nađite samo jedan fakultet koji ima akreditovanih 15 studijskih programa u tri naučna polja. To govori o snazi fakuleta, o širokoj lepezi profesija koje mi danas nudimo mladim ljudima.
FIMEK nastavlja saradnju sa visokoobrazovnim institucijama i na domaćem i na međunarodnom planu jer bez sinergije, bez povezivanja nema razvoja ni fakulteta, a ni univerziteta.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com