Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO FTN na Putokazima 2014.: Nemoj da budeš tabula raza

FTN na Putokazima 2014.: Nemoj da budeš tabula raza

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

“Poštovani srednjoškolci, vi ste potencijal koji će postati intelektualna elita i nosilac razvoja našeg društva, regiona, Evrope. Možda, ako uskladite svoje korake s koracima užurbanog i tehnološki sve naprednijeg sveta, ona snaga koja pokreće, podržava, koja ga gradi… Svet je divan, ali zahtevan i samo najuporniji i najuspešniji pronađu pravo mesto u njemu. Da li vam možemo pomoći u tome? Bilo bi pretenciozno i neistina reći da smo vaš jedini izbor. Izbora je mnogo, a vaš je zadatak da ih sada, dok je još vreme, dobro proučite i odmerite svoje želje i afinitete sa stvarnim potrebama društva.

Ono što sada možemo da učinimo jeste da vam pružimo što više informacija o tome kojim ćete putem krenuti ako se opredelite za Fakultet tehničkih nauka”.
Ovo, između ostalog, piše u brošuri izdatoj povodom nastupa Fakulteta tehničkih nauka na X Sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu, koji se od 28. februara do 4. marta 2014. godine održava u Master hali. Centralni štand zauzeo je najveći fakultet Univerziteta u Novom Sadu, i prema rečima PR menadžera Marije Nenadović, osnovna misija marketing tima FTN-a je pružanje inforamcija o studijskim programima, uslovima upisa i prijemnim ispitima na njihovm fakultetu. Tim povodom FTN je kao i svake godine predstavio novu upisnu kampanju. Ove godine je to pod nazivom “Nemoj da budeš tabula raza”, sa idejom da se podstaknu mladi ljudi da razmašljaju svojom glavom. Studenti FTN-a, članovi Marketing tima, nesebično dele svoja iskustva sa budućim studentima, koji im najčešće postavljaju pitanja vezana za upis, prijeme ispite, inofrmacije o konkretnim studentskim smerovima. -Pored tih informacija mi se trudimo da obezbedimo i druženje na štandu. Centralni deo našeg štanda je foto studio gde će budući studenti FTN-a moći da vide sebe u ulozi inženjera. Za posetioce smo obezbedili i “radionicu” pod imenom “Sudar mozgova” gde se učesnici u direktnom duelu mogu da pobede svog protivnika koristeći samo snagu svojih misli, koje su izmislili kolege doktorskih studija sa Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije. Kao i svake godine, i ove smo obezbedili nagradnu igru “Da ti glava radi”, a posetioci treba da reše par logičkih zadataka na osnovu kojih stiču vaučer za besplatno pohađanje pripremne nastave na FTN-u - obavestila je Marija Nenadović. Posećenost štanda je izuzetna i FTN-ovci su zadovoljni. Sa 29 studijskih programa na osnovnim akademskim studijama, kao što su: Računrstvo i automatika, Scenska arhitektura, Saobraćaj i transport, Inženjerstvo zaštite životne sredine, Inženjerski menadžemt, Grafićko inženjerstvo i dizajn, Građevinarstvo i dr., srednjoškolcima pružaju velike i šarolike mogućnosti za izbor budućeg zanimanja. Na “Putokazima”, FTN se uvek trudi da obezbedi neophodne informacije, ali i da motiviše buduće studente. S obzirom da FTN obrazuje inženjere, ukoliko posetioci jednog dana žele sebe da vide kao inženjere treba da upišu FTN, tvrde u Marketing timu, jer kakva god da je situacija, koliko god da je teško privredi, inženjeri su ti koji mogu da joj pomognu, traženi su i u zemlji i u inostranstvu, a znanje stečeno na ovom fakuletutu govori univerzalnim jezikom nauke.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com