Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Merkur otpočeo sa radovima na novoj istražnoj bušotini na mineralnom izvoru Snežnik

Merkur otpočeo sa radovima na novoj istražnoj bušotini na mineralnom izvoru Snežnik

  • PDF

Krajem februara Specijalna bolnica Merkur je otpočela sa radovima na novoj istražnoj bušotini na mineralnom izvoru Snežnik. Vrednost ove investicije, koju finansira Merkur, je 10 miliona dinara i ima za cilj pronalaženje novog vodonosnog sloja za potrebe snabdevanja ovog izvora i to sa nivoa sa kojih do sada nije crpljena.

Merkur, kao društveno odogovorna ustanova, koja sve svoje planove i ciljeve postavlja dugoročno, preduzima posebne mere kako bi izvor bio potpuno zaštićen od mogućih uticaja neželjenih faktora u budućnosti i upravo zato primenjuje najsavremenije metode u izvođenju radova koji se realizuju po projektu Rudarsko geološkog fakulteta.
Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine, tako da bi u 2015. godini Vrnjačka Banja trebalo da postane bogatija za novu bušotinu mineralne vode koja će svojim lekovitim svojstvima pomagati meštanima i gostima u unapređenju njihovog zdravstvenog stanja.
Mineralni izvori i zdravstveni turizam predstavljaju osnovu razvoja Vrnjačke Banje, ali i srpske privrede u celini, tako da ova investicija SB Merkur, kao nosioca zdravstvenog turizma Srbije, je još jedan u nizu doprinosa ove Ustanove Vrnjačkoj Banji, njenim meštanima i svim gostima.
Realizacijom ovog projekta Merkur pokazuje brigu ne samo o svojim gostima i zaposlenima, već i brigu o svom društvenom okruženju i životnoj sredini čime pokazuje da društveno odgovorno poslovanje nije samo slovo na papiru, već realnost ove ustanove.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com