Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Čačansko-milanovačko-dragačevski kraj destinacije sa najraznovrsnijim sadržajima u Srbiji

Čačansko-milanovačko-dragačevski kraj destinacije sa najraznovrsnijim sadržajima u Srbiji

  • PDF

Turističke organizacije Čačka, Gornjeg Milanovca i Dragačeva, još jednom su uspešno predstavile turističku ponudu ovog dela Srbije na najposećenijioj smotri ljubitelja putovanja – Beogradskom sajmu turizma. Na zajedničkom štandu sa TO Čačka, Gornjeg Milanovca, Atomske banje Gornja Trepča i Ugostiteljsko-turističkog preduzeća „Morava“ a.d. Čačak, organizatori putovanja, mediji i posetioci, mogli su dobiti sve neophodne informacije.

I ovoga puta se pokazalo da je ovaj kraj jedna od najatraktivnijih destinacija, sa bogatim i raznovrsnim sadržajima koji mogu zadovoljiti najzahtevnije i probirljive goste. Koncentracija vrlo atraktivnih turističkih proizvoda na malom prostoru, kao što su banje, predeo izuzetnih odlika, kulturno-istorijsko nasleđe, manastiri i manifestacije, uz ponudu kvalitetnog smeštaja i ugostiteljskih usluga ponovo su bili dovoljan razlog da posetioci traže dodatne informacije za posetu čačanskom, rudničko-takovskom i dragačevskom kraju.
Na konferenciji za mediji, u petak 28. februara, prisutne je pozdravio Radenko Luković, zamenik gradonačelnika Čačka, a zatim je Dragomir Savić, direktor Turističke organizacije Čačka govorio o ukupnoj turističkoj ponudi za predstojeću sezonu, kao i novitetima u pogledu sadržaja boravka i novim smeštajnim kapacitetima u Čačku. O potencijalima za razvoj ekoturizma u Ovčarsko-kablarskoj klisuri govorili su Dana Mitrović i Uroš Pantović.
Direktor marketinga, Nevena Jelić, predstavila je ponudu Atomske banje Gornja Trepča i novine koje su planirane u predstojećoj sezoni govorila, a glumica Mira Banjac, promo-lice Atomske banje, takođe je pozdravila prisutne goste na štandu.
Maristela Belić, marketing menadžer u UTP „Morava“ a.d. Čačak upoznala je goste iz agencija i medija, kao i prisutnu publiku, sa ukupnom ponudom ovog preduzeća i novinama koje ih očekuju u njihovim objektima, uz napomenu o dobroj i uspešnoj saradnji koja je prethodno ostvarena sa velikim brojem organizatora putovanja.
Gornji Milanovac, čitav rudničko-takovski kraj i bogatu turističku ponudu, sa posebnim osvrtom na seoski turizam, predstavila je Mira Mirković, direktor Turističke organizacije Gornjeg Milanovca. U muzičkom delu programa učestvovali su učenici čačanske muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“: Anđela Todorović, Mina Cvetković, Dušan Čeganjac i Dušan Dragutinović, kao i bend „Papanikolau“ iz Gornjeg Milanovca.
Predstojeći 54. Dragačevski sabor trubača i turističku ponudu Dragačeva, na najlepši mogući način najavio je muziciranjem trubački orkestr Dejana Jevđića. U najavi i promociji manifestacija učestvovali su i najmlađi članovi KUD-a „Bambi“ iz Čačka.
Tokom sajamskih dana podeljen je, između ostalog, pripremljeni promotivni materijal sa pregledom ugostiteljsko-turističkih objekata i cenovnicima novootvorenih hotela i hostela, programa manifestacija i drugih usluga namenjenih turistima.
Tokom sajamskih dana štand je posetio veliki broj predstavnika ministarstava, turističke organizacije Srbije, predsednika opština, gradskih i opštinskih turističkih organizacija, turističkih zajednica susednih država, strukovnih saveza, planinarskih društava, udruženja, profesora fakulteta koji obrazuju kadrove za turističko-ugostiteljsku delatnost i turističkih vodiča. Bila je to prilika da se dogovore nove aktivnosti i unapredi saradnja. Direktori Turističke organizacije Čačka, Gornjeg Milanovca i Dragačeva, direktori i menadžeri Atomske banje i UTP „Morava“, kao i vlasnici objekata imali su prilike da daju veliki broj intervjua za medije i odgovore na njihova pitanja. Svoju uspešnu prezentaciju ostvarila je i etno kuća „Erić“ iz Mrčajevaca.
Po oceni posetilaca i ljudi iz struke, ovogodišnji zajednički nastup na sajmu u Beogradu dao je novi kvalitet turističke ponude i pozicioniranja čačansko-milanovačkog kraja, čime je nastavljena tradicija dobre promocije destinacije sa možda najraznovrsnijim sadržajima u Srbiji.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com