Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turističko-nautička sezona u Beogradu biće otvorena u četvrtak

Turističko-nautička sezona u Beogradu biće otvorena u četvrtak

  • PDF

Uplovljavanjem prvog broda „Viking Aegir“ na Međunarodno putničko pristanište Luke „Beograd“ (Plato ispred zgrade Lučke kapetanije, Karađorđeva br. 6), u četvrtak, 20. marta, u 12 časova, svečano će biti otvarena turističko-nautička sezona 2014. u Beogradu. Oko 180 turista iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade uploviće u Međunarodno pristanište „Luka Beograd“, u organizaciji najvećeg evropskog turoperatora Viking River Cruise ((www.vikingrivercruises.com), a u okviru sedmodnevne ture pod nazivom „Vrata istočne Evrope“.

Dobrodošlicu za goste pripremaju učenici Srednje turističke škole u Novom Beogradu, koji će u srpskim narodnim nošnjama poslužiti goste po starom srpskom običaju, pogačama koje su sami pripremili i domaćom rakijom. Zahvaljujući našem sistemu obrazovanja, po završetku školovanja učenici ove škole su kvalifikovani ugostitelji i tražen stručni kadar.
Nakon posluženja, kulturno umetničko društvo „Talija“ izvešće splet igara iz Srbije i uveličati svečano otvaranje nautičke sezone.
Prema aktuelnim najavama, u toku ovogodišnje sezone Beograd bi trebalo da poseti oko 580 brodova i više od 70.000 turista. Prošlogodišnja sezona 2013. završena je najbrojnijom posetom do sada, dolaskom 510 brodova sa oko 64.000 turista, i porastom od 15%, što govori da je Beograd sve atraktivnija destinacija na nautičkoj karti Dunava.
Za krstarenje Dunavom najviše su zainteresovani turisti iz Kanade, SAD, Nemačke i Velike Britanije, kao i iz Austrije, Francuske, Italije i Skandinavije, ali i drugih evropskih i svetskih država. Tokom boravka u Beogradu, gosti posećuju najvažnije lokacije, istorijske i kulturne spomenike, a među najposećenijim su Beogradska tvrđava, Hram svetog Save, Muzej 25. maj, Knez Mihailova ulica, Most na Adi, i brojni drugi lokaliteti.
U toku turističko-nautičke sezone, putnicima će na pristaništu biti na raspolaganju sezonski info centar Turističke organizacije Beograda sa promotivnim materijalima o Beogradu. U cilju pružanja kompletnih usluga, na Međunarodnom putničkom pristaništu „Luke Beograd“ svakodnevno će raditi i menjačnica, bankomat i prodavnica suvenira, proizvoda hrane i pića, i drugih proizvoda koji prenose i promovišu duh Beograda i Srbije.
Tokom godine, turisti koji borave u gradu i Beograđani, imaće priliku da osete prijatnu atmosferu i kroz manifestacije koje se organizuju u okviru promocije reka Save i Dunava, a to su Beogradski karneval brodova i Beogradski latino maraton koje organizuje Turistička organizacija Beograda, i druge manifestacije, kao što su Dani Dunava i Fiš fest.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com