Sat04132024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Najmlađa turistička organizacija Lajkovac

Najmlađa turistička organizacija Lajkovac

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Turistička oragnizacija opštine Lajkovac postoji tek dve godine i najmlađa je turistička organizacija u Srbiji. Predstavljanjem na Sajmu turizma u beogradu pokušala je da skrene pažnju javnosti na turističke destinacije svog kraja. Vodenice na Kolubari i Toplici već su probudile interesovanje u zemlji i inostranstvu, naročito kod umetnika iz Srbije, Rusije, Crne Gore, Makedonije..., koji su organizovali likovne kolonije i multimedijalne programe.

Na ovogodišnjem međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija opštine Lajkovac, na dopadljivo uređenom štandu, na kome je preovladavao savremeno dizajnirani štampani materijal, našli su se i glumci u kostimima srskih generala i vojvoda iz Prvog svetskog rata trećepozivača, predratnih dama i gospode.
Glumci Miloje Stojanović, Dušan Simić, Filip Rajković i drugi bili su prava atrakcija posetiocima sajma. Kasnije su se ovoj zanimljivoj trupi pridružili i nadaleko poznati klovn Arsa s'Marsa, a popularnom glumcu Milanu Milosavljeviću, direktor TOOL Milutin Ranković, uručio je sabrana dela književnika Radovana Belog Markovića, sa potpisom ovog autora. Na štandu TOOL bili su viđeni i univerzitetski profesor dr. Marko Todorović, poznati istoričar Bogdan Sekendek i veliki broj novinara i tv i radio ekipa.
Turistička organizacija Lajkovca u narednom periodu planira da promoviše Vrače brdo i Čovku, mesta gde su se odigrali značajni događaji čuvene Kolubarske bitke, kao i manastir-crkvu kosturnicu u selu Ćelije, u kome se nalaze posmrtni ostaci srpskih i austrougarskih vojnika, učesnika ove bitke.
Majske susrete na Kolubari od ove godina će, uz neizbežnu logorsku vatru, upotpuniti različiti kulturno-zabavni sadržaji, u kojima će učestvovati aforističari, pesnici, slikari i muzičari.
Na čelu Turističke organizacije Lajkovca nalazi se Milutin Ranković, umetnik i preduzimljiv poslovni čovek, koji se vajarstvom bavi od detinjstva. Od prve izložbe, koja je bila pre tri decenije, predstavio se na još 200 izložbi u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi se nalaze u galerijama, muzejima i privatnim kolekcijama širom sveta. Svešteni je ikonopisac-drvorezbar SPC, a i jedan je od osnivača Srpskog akademskog društva „Vizantija“ u Beogradu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com