Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turističke organizacije Beograda i Novog Sada potpisale protokol o saradnji

Turističke organizacije Beograda i Novog Sada potpisale protokol o saradnji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Turistička organizacija Novog Sada, jedan od stubova ovogodišnjeg 47. Međunarodnog sajma turizma, svojim nastupom potvrdila je da će ostati jedna od vodećih organizacija u Srbiji po brojnim aktivnostima koje su usmerene na dovođenje gostiju iz zemlje i inostranstva. Nastupima brojnih plesnih sastava, između ostalog i jednog od vodećih u Srbiji, sastava Viva dance, uz svirku novosadskog benda i muzičkih numera sa EXIT-a, promocijom sportskih manifestacija, razgledanjem grada za učesnike sajma uz podršku Javnog Gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad – GSP TRAVEL, hepeningom Tužibaba press – press za mlade novinare iz osnovnih škola Novog Sada, uz redovne promocije na štandu, prikazani su samo neki od potencijala ove sredine, koje su upotpunili predstavnici turističke privrede Grada Novog Sada - ustanove kulture, turističke agencije, imaoci smeštajnih kapaciteteta, turistički vodiči, ugostitelji i drugi.

U pripremi za bolju i bogatiju turističku budućnost, otišlo se dalje, uspostavljanjem tešnje saradnje sa Turističkom organizacijom Beograda.
Govoreći na konferenciji na medije, održanoj na štandu Turističke organizacije Grada Novog Sada, u petak, 11.04.2014. godine, direktor TONS-a, gospodin Branislav Knežević, osvrnuo se najpre na izuzetno dobre rezultate postignute u prethodnom periodu, kao što su rast dolazaka i noćenja turista od početka godine, preko 25%, ostvareni devizni priliv u Gradu Novom Sadu od turizma od 90.000.000 USD u 2013. godini, ostvarenu saradnju sa preko 200 predstavnika medija i turoperatora iz inostranstva, odličnu saradnja sa predstavnicima domaćih medija, potpisivanje protokola o saradnji sa Turističkim organizacijama gradova pobratima Novog Sada (Nižnji Novgorod i Budva), kao i na brojne druge rezultate, koji su ovoj mladoj i poletnoj ekipi dali dodatni “vetar u leđa” da se potrudi da ove godine nastavi u istom ritmu, da i dalje promovišu Novi Sad kao poželjnu turističku destinaciju i da u saradnji sa partnerima, zajednički radi na povećanju dolazaka i noćenja turista u zemlji i inostranstvu. Upravo iz navedenih razloga, na pomenutoj konferenciji za novinare upriličena je mala svečanost potpisivanja Protokola o saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, sa kojom Turistička organizacija Grada Novog Sada ima već duže vreme odličnu saradnju, a sada će ona biti još više intenzivirana.
Direktor Turističke organizacije Beograda, gospodin Miodrag Popović, rekao je da je saradnja dva grada, dve najposećenije City Break turističke destinacije, oduvek postojala, ali da je ovim Protokolom stvoren odličan temelj za unapređenje saradnje. Gospodin Miodrag Popović, takođe se osvrnuo na odlične rezultate koje je Turistička organizacija Beograda postigla u 2013. godini, kada je zabeležen rast dolazaka i noćenja stranih turista u Beograd oko 15% više nego u 2012. godini. Na Novosadskom sajmu turizma, na štandu Privredne komore Beograda, na kome je izlagala Turistička organizacija Beograda, poseban akcenat je bio stavljen na promotivne izlete na relaciji Beograd Novi Sad, kao i predstavljanje novih turističkih tura razgledanja Grada Beograda koje se mogu videti i na sajtu www.tob.rs
U narednom periodu ove dve Turističke organizacije organizovaće zajedničko predstavljanje na domaćim i međunarodnim promotivnim putovanjima i obezbediti bolju vidljivost oba turistička grada kao poželjnih City Break destinacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com