Thu10212021

Poslednja izmena:08:53:33 AM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Subotica predstavnik Srbije u tri nove transnacionalne sertifikovane kulturne rute

Subotica predstavnik Srbije u tri nove transnacionalne sertifikovane kulturne rute

  • PDF

Turistička organizacija i Turistička zajednica Subotice obavestili su da se njihov grad našao u dve od tri nove sertifikovane evropske kulturne rute što je veoma značajno za turizam Subotice, Vojvodine i Srbije.

Na sastanku Proširenog parcijalnog sporazuma, kroz koji Savet Evrope sprovodi program Kulturnih ruta, 11. aprila ove godine u Luksemburgu, odlučeno je da se dosadašnjih 26 sertifikovanih kulturnih ruta Saveta Evrope prošire sa još tri. Za nove evropske Kulturne rute, uz Via Habsburg, proglašene su i rute: Mreža evropskih gradova secesije (koje je Subotica punopravni član od januara 2013. godine) i ATRIUM – Ruta arhitekture totalitarnih režima 20. veka (inicijator i realizator projekta u Subotici je Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić).
Uz ove dve rute, Subotica, odnosno Subotička sinagoga, se nalazi i na sertifikovanoj Evropskoj ruti jevrejskog nasleđa (od 2011. godine).
U sve tri transnacionalne rute, Subotica je jedini predstavnik Srbije.
Turistička organizacija i Turistička zajednica Grada Subotica i ovim putem izražavaju zadovoljstvo i ponos što su uspeli u nastojanjima da sa kolegama iz drugih subotičkih institucija i preduzeća doprinesu da se Subotica nađe na sertifikovanim evropskim kulturnim rutama.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com