Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Grčki organizatori turističkih putovanja u poseti Beogradu

Grčki organizatori turističkih putovanja u poseti Beogradu

  • PDF

Pred nastupajuću turističku sezonu, nacionalna avio kompanija Air Serbia i Turistička organizacija Beograda ugostile su u Beogradu predstavnike osam grčkih agencija solunske i atinske regije, koje se bave organizovanjem turističkih putovanja.

Tokom trodnevnog boravka u Beogradu posetili su najvažnije turističke atrakcije: Beogradsku tvrdjavu, uže jezgro grada, Hram svetog Save, Dvorski kompleks na Dedinju, Adu Ciganliju, Zemun i Skadarliju. Gosti su bili smešteni u Hotelu 88 rooms sa kojim su bili izuzetno zadovoljni.
Organizovan je i workshop sa predstavnicima domaćih agencija u Grand Casinu Beograd. Tom prilikom im je prezentovana kompletna turistička ponuda Beograda za ovogodišnju turističku sezonu.
Inače, grčko tržište je jako važno za turističku ponudu Beograda. Po broju dolazaka turista pozicionirani su na petom mestu. Tokom 2013. godine turista sa tog tržišta bilo je 22.831 , što je za 36% povećanje u odnosu na prethodnu godinu. Broj noćenja koje su ostvarili u Beogradu , takodje, je u porastu od 26%.
Shodno protokolu o saradnji između TO Novi Sad i TO Beograda, gosti će imati izlet i u Novi Sad.
Air Sebia će od sledećeg meseca imati po 14 letova nedeljno za Solun i Atinu.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com