Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Drugi o nama: Srbija na putu do uspeha (Serbia: making the grade)

Drugi o nama: Srbija na putu do uspeha (Serbia: making the grade)

  • PDF

"Jesen 2013. Skoro 15 godina je prošlo otkako je NATO bombardovanje 1999. ubilo više od 2.000 civila i prouzrokovalo ozbiljne i trajne probleme, zajedno sa planskim uništenjem infrastrukture kako bi se okončala vladavina Slobodana Miloševića. Marširala sam u Londonu protiv bombardovanja, u protestima u kojima je Velika Britanija imala veliku ulogu, i ipak, osećala sam se gotovo postiđeno toplom dobrodošlicom kada sam doputovala.

Ovako Rozmari Behan (Rosemary Behan) počinje svoj članak o Beogradu objavljenom danas u listu The National, nakon što ju je prošlog oktobra ugostila Turistička organizacija Beograda.
" ... Sa Brankovog mosta na reci Savi shvatite koliko je zapravo ovaj grad lep. Negde između Pariza i Berlina, samo bez vrtoglavih cena. Veliki i granciozan stari grad na brdu koji gleda na reku sa moje leve strane, u kompletu sa crkvama, rečnim splavovima i tržnim centrom u sovjetskom stilu sa moje desne strane. Izlazim iz autobusa i šetam uzbrdo, do svog hotela, prateći mapu, i nailazim na stari upečatljiv deo grada u pariskom stilu, malim popločanim trgovima i delovima koji me podsećaju na Prag ..."
U reportaži otkriva svoje iskustvo tokom boravka u našoj prestonici, utiske o gradu, životu Beograđana i čitaocima ovog renomiranog lista otkriva šta strane goste očekuje u našem gradu.
Članak u elektronskoj verziji može pročitati ovde:
http://www.thenational.ae/lifestyle/travel/serbia-making-the-grade#full#ixzz31ldCbiLC.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com