Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Peti Turistički forum održan na Borskom jezeru

Peti Turistički forum održan na Borskom jezeru

  • PDF

Turistička organizacija Srbije u saradnji sa ovogodišnjim domaćinom Turističkom organizacijom „Bor“, organizovala je 5. Turistički forum Srbije, koji je održan od 8. do 11. maja u hotelu „Jezero” na Borskom jezeru. Na Forumu je učestvovalo više od stotinu učesnika, predstavnika preko 40 lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz Srbije, predstavnici Turističke organizacije Srbije na čelu sa direktorkom Gordanom Plamenac, Ljiljana Čukić, direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija “YUTA”, Georgi Genov iz Udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES), kao i mnogobrojni predstavnici medija iz Srbije i Makedonije.

Na otvaranju su govorili Žaklina Tufonić, direktorka TO „Bor“, Dušan Marković, predsednik Skupštine opštine Bor i Gordana Plamenac, direktorka TOS-a, koja je ujedno svečano najavila početak rada Foruma.
Centralni programski deo Foruma su predstavljale edukativne sesije i radionice koje su organizovane, sa namerom da se učesnici Foruma upoznaju sa savremenim trendovima u predstavljanju i promociji turističke ponude
Sportska nadmetanja su i ove godine predstavljati neizostavni deo Foruma, te su tako održana takmičenja u deset sportskih disciplina. Najboljima su dodeljene diplome, medalje i pehari.
Najveći broj nagrada je otišao u ruke predstavnika Turističkih organizacija Zlatibora i Kraljeva.
Pored edukativnog i sportskog dela, domaćin ovog skupa Turistička organizacija “Bor”, organizovala je turistički deo “Upoznajte zanimljivosti Bora” u oviru kojeg su realizovani obilasci Lazareve pećine, Borskog jezera, Brestovačke banje, Površinskog kopa Bor i Jamskog kafića. Najpre su tu mogućnost 8. i 9. maja imali predstavnici medija, a zainteresovani učesnici Foruma su to učinili u nedelju, 11. maja.
Turistički forum Srbije je predstavljao ozbiljan izazov, ali i priliku da domaćin ovog skupa predstavi u najboljem svetlu opštinu Bor i sve njene potencijale, pa se Turistička organizacija Bor uz svesrdnu pomoć lokalne samouprave, hotela “Jezero”, Brestovačke banje -“Srpska kruna” i RTB Kluba postarala da učesnici Foruma iz Bora ponesu najpovoljnije, a može se reći i nezaboravne utiske.
Da je u tome u potpunosti uspela, govore pohvale svih učesnika, a posebno predstavnika Turističke organizacije Srbije, koja je organizator svih, do sada održanih, ali i sledećih Foruma.
Na ovom, izabran je i domaćin narednog, 6. Turističkog foruma, koji će se dogodine održati na Tari, a uloga zajedničkog domaćina je dodeljena Turističkim organizacijama Užica i Bajine Bašte.

Tekst i foto: Bora Stanković
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com