Fri03012024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back TURIZAM HOTELI Hotel Veliki, i jedinstven

Hotel Veliki, i jedinstven

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

Hotel “Veliki” je garni hotel sa 3* u centru Novog Sada. Nudi smeštaj po pristupačnoj ceni od 19 eura u dinarskoj protivrednosti, po osobi, sa doručkom i svim porezima i osiguranjem, u10 soba apartmanskog tipa, koje su veoma komforne, a većina ima i dnevni boravak. Lociran je u najstrožijem centru grada, u Ulici Nikole Pašića broj 24, gde većina zgrada datira iz 19 veka. Hotel ima svoju jedinstvenu priču, ali i svoj istorijski značaj, jer locirani kotni kamen u osnovi hotela potiče iz 1801 godine.

Prema Zavodu za Zaštitu Spomenika Novog Sada, ovo je najstariji ugaoni kamen u Novom Sadu. Bio je korišćen za označavanje visina i topografske tačke u Novom Sadu, koji je poznat po ravnom terenu. Zgrada je pod zaštitom Zavoda za Zaštitu Spomenika, i uživa status istorijske i kulturne znamenitosti. Iako je zgrada kompletno renovirana 1998 godine, spoljašnjost zgrade je sačuvana u potpunosti, dok je unutrašnjost opremljena modernim enterijerom, i sadržajem.
Ulica Nikole Pašića, locirana je tik uz pešačku zonu, koja se nastavlja u Zmaj Jovinu ulicu.
Ulica Nikole Pašića je jedna od najstarijih ulica u Novom Sadu, poznata je kao stara trgovačka ulica, i prepuna je istorijskih znamenitosti, od kojih bi izdvojili Vladičin Dvor, Sabornu Crkvu, Maticu Srpsku, Srpsku Akademiju Nauka i Umetnosti. Ovo je takođe odlično mesto za odmor i razonodu, jer se u neposrednoj blizini, nalaze brojni restorani, kafe-i, i prodavnice.
Hotel “Veliki” je porodični biznis, u vlasništvu firme DAD 1989 doo, iz Novog Sada.
Ono što ovaj hotel još izdvaja je kuhinja restorana “Veliki”, koja je pod kulinarskim uticajem nemačke (austrijske), mađarske, slovačke i srpske kuhinje. Svakodnevno u ponudi je vojvođanski tj. austro-ugarsko-slovačko-srpski koncept hrane, koji se pripremaju receptim naših baka, ali prezentuju na moderniji način, uz dobro vino i prijatnu atmosferu. Ponuda restorana “Veliki” kreće se od laganih salata, preko kremastih potaža i raznolikih jela od mesa, do skoro zaboravljenih, ali veoma ukusnih deserata. Sva jela su brižljivo pripremljena od posebno biranih svežih namirnica.
U restoranu “Veliki” uživaćete u dobroj hrani, dobrom vinu, prijatnoj laganoj muzici i jedinstvenom ambijentu.
Pored odlične hrane koju poslužuje, “Veliki” je uredjen po eko principima recikliranog dizajna. U samom enterijeru mogu da se vide razne istorijske postavke koje prate priču koju priča restoran “Veliki” .
Pozivamo Vas da nas posetite i uverite se u autentičnost naše ponude.

Maja Šuša

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com