Wed04172024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička privreda Beograda nesebično pomaže ugroženima od poplava

Turistička privreda Beograda nesebično pomaže ugroženima od poplava

  • PDF

Turistička organizacija Beograda još jednom upućuje zahvalnost turističkoj privredi grada Beograda na velikom odzivu i značajnoj pomoći u organizovanju prihvatnog smeštaja, ali i učešća u prikupljanju pomoći i novčanih sredstava za otklanjanje posledica katastrofalnih poplava.

Nakon humanitarne vožnje otvorenim autobusom, koju je u petak i subotu organizovala kompanija BS Tours u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i medijskim partnerom Studijom B, od prodatih karata prikupljeno je ukupno 153.800 dinara, koji će biti uplaćeni na namenski račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima od poplava. Ova akcija će biti ponovljena.
Posle apela Turističke organizacije Beograda za pomoć u smeštajnim kapacitetima na teritoriji grada, ukupno 658 najugroženijih osoba, pre svega majki sa decom, kao i više od 150 spasilaca iz Rusije, Slovenije, Makedonije, Nemačke, Češke, Južne Afrike, Francuske, Danske i Bugarske, bilo je, ili je još uvek smešteno u beogradskim hotelima, hostelima i privatnom smeštaju.
Hoteli u kojima su najugroženiji bili smešteni su: Hotel Union, Hotel Rek, Hotel Palas, Hotel Zira, Hiatt Regenci Beograd, Hotel Bristol, Hotel Park, Hotel Slavija, Ekcelsior, Casina, Nacional, Praga, N Hotel, Taš, side Jedan, Life Design Hotel, Hotel Beograd, Falkensteiner, 88 Hotel, Hotel Moskva, Beograd Crovne Plaza. Hosteli koji su se priključili akciji su: Centar, Pop Art, Jasmin, Chilton 1, 2 Chilton, kao i privatan smeštaj Vertigo.
Turistička organizacija Beograda se ovim putem još jednom se zahvaljuje svima koji su se uključili u organizaciju humanitarnih aktivnosti za pomoć ugroženom stanovništvu, kao i medijskim kućama koje su podržale naše akcije.
Turistička organizacija Beograda planira da nastavi sa sličnim aktivnostima, o čemu će mediji biti blagovremeno obavešteni.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com